Nieuws

Baldé geveld door zware blessure: dit is hoe lang Xavi de Barça-parel moet missen

Baldé geveld door zware blessure: dit is hoe lang Xavi de Barça-parel moet missen

27 januari - 12:11 Laatste update: 12:48

Alejandro Balde viel recent uit bij FC Barcelona. De twintigjarige verdediger raakte in de bekerwedstrijd tegen Athletic Bilbao (4-2) geblesseerd. Na onderzoek van zijn club blijk dat het om een zware blessure gaat en Xavi zijn talent de komende tijd moet missen. VoetbalNieuws neemt de ernst van zaken met je door.

In september 2021 maakte Balde zijn eerste opwachting voor Barça, toen hij in mocht vallen tegen Bayern München (0-3). Sindsdien kwam de Spanjaard al 79 keer in actie voor de Blaugrana. Dit seizoen kwam de teller van Balde op 28 wedstrijden te staan, waarin hij goed was voor één doelpunt en assist. In de bekerwedstrijd tegen Bilbao sloeg het noodlot voor Balde toe.

Na 23 minuten moest Balde met en blessure naar de kant worden gehaald. Drie dagen later is gebleken dat de verdediger de rest van het seizoen zeer waarschijnlijk aan zich voorbij moet laten gaan. 'Tests hebben uitgewezen dat Balde een blessure heeft aan de pees in zijn rechter hamstring. In de komende dagen zal hij een chirurgische ingreep ondergaan', zo communiceerde Barça. Balde zal in Finland worden behandeld aan zijn zware blessure. Bij Mundo Deportivo spreekt men dat de verdediger door de langdurige revalidatie de rest van het seizoen buitenspel zal staan en het EK in Duitsland mogelijk aan zich voorbij moet laten gaan.