AZ neemt Lequincio Zeefuik over van FC Volendam en troeft FC Twente af

AZ heeft gewenste versterking binnen: 19-jarige spits komt over van Volendam

1 februari om 14:00
Laatste update: 1 februari om 14:24

AZ heeft de komst van Lequincio Zeefuik wereldkundig gemaakt. De 19-jarige aanvaller wordt per direct overgenomen van FC Volendam. De spoeling is de afgelopen dagen dun geworden in de Alkmaarse aanval. Bij AZ heeft Zeefuik een contract tot medio 2029 ondertekend en gaat met rugnummer 28 spelen.

AZ liet woensdagavond namelijk Mexx Meerdink op huurbasis vertrekken naar Vitesse. Bovendien is het de verwachting dat Jens Odgaard een transfer naar Italië gaat afronden. De Deen zou nagenoeg akkoord zijn met Bologna. Ook FC Twente was in de markt voor Zeefuik. De Tukkers hadden Zeefuik graag zien komen als vervanger van de naar Spartak Moskou vertrekkende Manfred Ugalde, maar het jongere broertje van Género en Deyovaisio verkiest een avontuur in Alkmaar boven één in Enschede. Twente lijkt Myron Boadu van AS Monaco te kunnen verwelkomen op Deadline Day.

Het contract van Zeefuik bij Volendam was aflopend, waardoor AZ hem voor een prikkie overneemt. De spits zal in eerste instantie tweede viool achter Vangelis Pavlidis gaan spelen. Het is de verwachting dat de Griek komende zomer een toptransfer gaat maken. Zeefuik is erg blij met zijn overstap naar Alkmaar. "Het is een mooie nieuwe uitdaging", geeft de spits aan tegenover het clubkanaal van AZ. "Dit is een geweldige stap in mijn carrière waar ik trots op mag zijn." Max Huiberts, directeur voetbalzaken, roemt de komst van de tiener. Zeefuik is een aanvaller die zich de afgelopen maanden stormachtig heeft ontwikkeld. Hij heeft dit seizoen van zich laten horen in de Eredivisie met een aantal bijzondere goals", klinkt het.

Zeefuik maakte in augustus 2022 zijn profdebuut voor FC Volendam in de Eredivisie-wedstrijd tegen FC Groningen, maar maakt vooral de afgelopen maanden een uitermate sterke indruk bij de ploeg uit het vissersdorp. Zo scoorde hij in De Kuip tegen Feyenoord en was hij onlangs ook trefzeker tegen SC Heerenveen en Heracles Almelo.