Lequincio Zeefuik van FC Volendam lijkt naar AZ te gaan in plaats van FC Twente

Update: 'AZ troeft Twente af en heeft eerste zomeraanwinst (19) binnen'

26 januari om 13:07
Laatste update: 26 januari om 13:07

Lequincio Zeefuik verruilt FC Volendam komende zomer voor AZ. Dat meldt De Telegraaf vrijdagmiddag. De 19-jarige aanvaller van FC Volendam verkiest een avontuur in Alkmaar boven één bij FC Twente.

Zeefuik maakt vooral de afgelopen maanden indruk in de Eredivisie. Hij maakte zijn eerste competitietreffer voor Volendam in De Kuip tegen Feyenoord en wist ook tegen Heracles Almelo en SC Heerenveen te scoren. Hij is het jongere broertje van Género en Deyovaisio Zeefuik, die ook allebei een profcarrière hebben. Twente wilde hem halen als mogelijke vervanger van de naar Spartak Moskou vertrekkende Manfred Ugalde, maar zo ver komt het dus niet.

Met Zeefuik heeft AZ daarentegen een mogelijke vervanger van Vangelis Pavlidis in huis. Het is de verwachting dat de Griekse goalgetter binnenkort vertrekt naar een club in het buitenland. Het contract van Zeefuik bij Volendam loopt aan het einde van het seizoen af, waardoor hij voor AZ voor een prikkie is op te halen.

Twente zou daarnaast al zijn doorgeschakeld naar andere kandidaten. Volgens De Telegraaf heeft de club uit Enschede onder meer Noah Ohio (Standard Luik), Sydney van Hooijdonk (Bologna) en Myron Boadu (AS Monaco) op het oog.