Nieuws

Dit is waarom Hercules-trainer Van der Kooij Cambuur beter dan Ajax vindt

Dit is waarom Hercules-trainer Van der Kooij Cambuur beter dan Ajax vindt

25 januari - 08:40

USV Hercules-trainer René van der Kooij deed vóór de bekerstunt tegen Ajax al enkele opvallende uitspraken over de Amsterdammers. Daags voor het bekertreffen met SC Cambuur laat de trainer weer van zich horen. Waarom vindt Van der Kooij Cambuur sterker dan Ajax? VoetbalNieuws.nl vertelt het je. 

Waarom vindt Hercules-trainer Van der Kooij Cambuur beter dan Ajax?

Van der Kooij liet voor het bekertreffen met Ajax al weten dat hij niet onder de indruk is van de Amsterdammers. De trainer geeft voor het duel met Cambuur een trap na richting de Amsterdammers. Cambuur zou na Ajax een makkelijkere tegenstander zijn, maar niet volgens Van der Kooij. "Misschien wel te vaak. Het is natuurlijk gelul. Ik heb Cambuur twaalf uur lang bekeken en dat is gewoon een betere ploeg dan Ajax. Cambuur zet veel meer druk via een bepaald systeem. Individuen kunnen nooit winnen, Cambuur is echt een ploeg", stelt de trainer in gesprek met RTV Utrecht.

De beker is voor Cambuur ook een belangrijk toernooi en dat kan het verschil maken, aldus Van der Kooij. "Zij kunnen de kwartfinale bereiken en dat is natuurlijk belangrijk voor een ploeg uit de eerste divisie. Ze zijn ook afgelopen zondag bij ons wezen kijken. Ajax is nooit bij ons wezen kijken schat ik zo in. Dat is een hele andere mindset. Zij gaan hun kans pakken, tenminste dat denken ze. We hebben minder kans dan tegen Ajax, maar de kans is niet nul."