Nieuws

Wat is er aan de hand met Mazraoui bij Bayern?
Bayern zoekt naar concurrentie Mazraoui door blessures en Afrika Cup

Wat is er aan de hand met Mazraoui bij Bayern?

24 januari - 14:51 Laatste update: 14:51

Bayern München is deze transferperiode hard op zoek naar een nieuwe rechtsback. Dat terwijl Noussair Mazraoui het op die positie toch goed doet. Waarom ziet Bayern dan toch noodzaak in een nieuwe speler voor de rechterflank? VoetbalNieuws zocht het voor je uit.

Noussair Mazraoui stond in de eerste seizoenshelft bijna steevast in de basis bij Bayern. In de met 0-1 gewonnen uitwedstrijd bij Manchester United liep de rechtsback een spierscheuring op. Sindsdien vult middenvelder Konrad Laimer die positie in. 

Inmiddels is de nog altijd geblesseerde Mazraoui met het Marokkaanse elftal naar de Afrika Cup toe. Dit was tegen de wens van Bayern. Der Rekordmeister had liever gezien dat de 26-jarige verdediger zijn revalidatie bij de club zou afronden, om zich daarna bij de nationale ploeg te voegen.

Dit is niet de eerste keer dat de Beierse club het langere tijd zonder Mazraoui moet stellen. De Marokkaan testte tijdens het WK in Qatar in december 2022 positief op het coronavirus. Bij terugkeer in Duitsland kwam in een vervolgonderzoek een ontstoken hartzakje naar voren. Dat hield de rechtspoot tot begin maart 2023 aan de kant. 

Inmiddels is de maat voor de Duitse recordkampioen vol en wil het een nieuwe rechtsback aantrekken om het gemis van Mazraoui op te vangen. Hiervoor kwam Bayern uit bij Kieran Trippier van Newcastle United en Nordi Mukiele van Paris Saint-Germain.

Op 24 januari meldde de Duitse tak van Sky Sports dat Newcastle een bod van vijftien tot zestien miljoen heeft afgewezen. Meer dan dat wil Bayern niet betalen, dus hebben ze zich uit de onderhandelingen teruggetrokken. Ook een deal met Paris Saint-Germain lijkt er volgens hetzelfde medium door de hoge vraagprijs niet van te komen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!