Nieuws

Wie is Kevin Mbabu, de Zwitserse verdediger waar Feyenoord interesse in heeft?

Wie is Kevin Mbabu, de Zwitserse verdediger waar Feyenoord interesse in heeft?

23 januari - 20:20 Laatste update: 26 januari - 10:22

Volgens 1908.nl heeft Feyenoord de pijlen gericht op Kevin Mbabu, die momenteel door Fulham wordt uitgeleend aan FC Augsburg. Wie is de rechtervleugelverdediger waar de Rotterdammers interesse in tonen? VoetbalNieuws.nl brengt je op de hoogte.  

Kevin Mbabu werd geboren op 19 april 1995 in het Zwitserse Chêne-Bougeries. Mbabu speelde in de jeugdopleiding van Servette en voor die club maakt Mbabu op 26 september 2012 zijn debuut. Na 66 minuten mocht de verdediger invallen tegen Lausanne Sport, maar de wedstrijd ging met 1-0 verloren. Het zou bij die ene wedstrijd blijven voor de Zwitser, want al snel pikte Newcastle United hem op.

Terugkeer naar Zwitserland

Bij Newcastle kwam de carrière niet van de grond en Mbabu keerde terug naar Zwitserland. Bij Young Boys werd de rechtsback meteen basisspeler. In 2019 nam VFL Wolfsburg de speler voor tien miljoen euro over van de Zwitserse ploeg. In Wolfsburg schommelde de back tussen bank en basis. Hij verkaste na drie jaar naar Fulham.

Geen gelukkig huwelijk met Engeland

In de Premier League wilde het wederom niet vlotten met de speler. Hij werd in zijn eerste seizoen in de winterstop al verhuurd aan Servette. Ook dit seizoen leek er geen uitzicht op speeltijd bij Fulham en dus vertrok Mbabu op huurbasis naar FC Augsburg. De Zwitser kwam tot twaalf wedstrijden voor de Duitse ploeg waarin hij een assist gaf.

Actief voor Zwitserland op grote toernooien

Mbabu heeft in totaal 22 wedstrijden gespeeld voor het Zwitsers nationaal elftal. Hierin wist de rechtervleugelverdediger belangrijk te zijn met vier assists, echter wist hij nooit te scoren voor zijn land. De Zwitserse international heeft aan grote internationale toernooien meegedaan, zo stond hij op het EK in 2020 en deed de 28-jarige speler mee aan verschillende Nation League duels. Mbabu kwam ook drie keer in actie bij de kwalificatie voor het WK in Qatar. Ondanks zijn inbreng reisde hij niet met Zwitserland mee naar het eindtoernooi.

Wat is Mbabu waard?

Op zijn hoogtepunt was Mbabu volgens Transfermarkt.nl veertien miljoen euro waard. Dit was in zijn tijd bij Wolfsburg. Zijn waarde is de afgelopen jaren flink gekelderd. Hij wordt nu geschat op 3,5 miljoen euro. Bij de Rotterdammers zal Mbabu de concurrentiestrijd aangaan met Lutsharel Geertruida en Bart Nieuwkoop.

Wat voor speler is Mbabu?

Mbabu is een snelle rechtervleugelverdediger die de gehele rechter flank kan van het veld kan bestrijken. Aanvallend is de speler gevaarlijk met scherpe voorzetten en zijn technische dribbels. Ook verdedigend staat hij zijn mannetje. De Zwitsers international staat bekend om zijn intercepties en maakt het aanvallers met zijn duelkracht erg lastig.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!