Nieuws

'Liverpool blaast interesse in Oranje-international jaar later nieuw leven in'

'Liverpool blaast interesse in Oranje-international jaar later nieuw leven in'

22 januari - 15:33

Als we diverse media uit Italië en Engeland moeten geloven, dan heeft Liverpool wederom het oog laten vallen op Teun Koopmeiners. De middenvelder van Atalanta genoot een jaar geleden ook al van interesse van Jürgen Klopp, maar van een transfer naar de Premier League kwam het uiteindelijk niet. Nu lijkt de interesse weer een nieuw leven in te zijn geblazen.

Onder meer La Gazzetta dello Sport en The Guardian brengen het transfernieuws rond Koopmeiners naar buiten. Liverpool zou volgens het Italiaans en Engelse medium een bod van tussen de veertig en 45 miljoen hebben klaarliggen voor de middenvelder van Atalanta. Naast Liverpool, zouden ook Newcastle United en Juventus nog altijd Koopmeiners op de korrel hebben.

Een jaar geleden viel de naam van Koopmeiners ook al eens bij Liverpool, dat onder de indruk van het spel van de Oranje-international tijdens het WK van 2023 in Qatar. Destijds werd er ook geschreven over een vraagprijs van zo'n veertig miljoen. Een bedrag dat Liverpool dit keer wel lijkt neer te willen tellen voor de oud-middenvelder van AZ. Koopmeiners verruilde Alkmaar in 2021 voor Bergamo en heeft zich in Italië inmiddels geprofileerd als een dreigende, scorende middenvelder. Inmiddels staat de teller van de twintig-voudig international op 104 wedstrijden voor Atalanta, waarin hij goed was voor 21 doelpunten en twaalf assists.

Met een overstap naar Liverpool kan de vierde Nederlander in de selectie van Klopp worden, waar de oefenmeester nu al de beschikking heeft over Virgil van Dijk, Cody Gakpo en Ryan Gravenberch. Daarnaast staat ook nog eens de verhuurde Sepp van den Berg onder contract bij Liverpool.

Check nu de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD!, waarin we onder meer spraken met Sepp van den Berg