Nieuws

Deze straffen hangen de Vitesse-fans die het veld bestormden boven het hoofd

Deze straffen hangen de Vitesse-fans die het veld bestormden boven het hoofd

22 januari - 12:52
2

Het duel tussen Vitesse en Feyenoord (1-2) werd zondag vlak voor het einde stilgelegd vanwege supporters van de thuisclub die het veld betraden. Aan Vitesse rest nu de taak om misdragende fans op te sporen, maar wat zijn de mogelijke straffen voor deze fans? De Telegraaf weet wat de misdragende Arnhemse fans boven het hoofd hangt.

Na 87 minuten moest scheidsrechter Sedar Gözübüyük de wedstrijd in het GelreDome tussen Vitesse en Feyenoord tijdelijk stilleggen. Op dat moment stonden de Rotterdammers met 2-1 voor op Vitesse. Na een onderbreking van twintig minuten werd de wedstrijd hervat, maar aan de stand veranderde niets meer. Voor Vitesse is het nu wel zaak om de fans die het veld betraden op te sporen.

Welke straffen kunnen de supporters ontvangen?

Vitesse gaat met behulp van de politie proberen de fans die het veld opkwamen te identificeren, zo meldt de ochtendkrant. Vitesse kan hierna besluiten om de informatie door te geven aan de KNVB. De voetbalbond legt dan een landelijk stadionverbod op met de duur van zestig maanden. Bij een derde overtreding volgt een levenslang stadionverbod. Het blijft echter niet alleen bij een stadionverbod, want de dader krijgt ook een boete. Hoe hoog die boetes zijn, is afhankelijk van de leeftijd.