Nieuws

Dit is volgens Van Hanegem het grote kwaliteitsverschil tussen Feyenoord en PSV

Dit is volgens Van Hanegem het grote kwaliteitsverschil tussen Feyenoord en PSV

22 januari - 11:07

PSV gaat ondanks het eerste puntenverlies van dit seizoen, gelijkspel tegen FC Utrecht, nog altijd alleen aan kop. Door de magere overwinning op Vitesse (1-2) is Feyenoord wel weer wat ingelopen op de Eindhovenaren. In zijn column bij het Algemeen Dagblad heeft Willem van Hanegem zich uitgelaten over het grote verschil tussen beide ploegen.

Na achttien wedstrijden bedraagt het verschil tussen de ongeslagen koploper PSV en Feyenoord tien punten. Beide ploegen beschikken over een ruime selectie, waar Feyenoord door de Azië en Afrika Cup de nodige kwaliteit voorin tijdelijk heeft moeten afstaan. 'Het grote verschil tussen PSV en Feyenoord vind ik de kwaliteit van de buitenspelers', schrijft Van Hanegem. 'PSV heeft vier jongens op de flanken die min of meer gelijkwaardig zijn. Ze zijn allemaal beslissend. Zelfs zonder Noa Lang en Hirving Lozano bleef de ploeg foutloos, dat zegt gewoon heel veel', aldus de oud-voetballer.

Met het afstaan van Ayase Ueda (Japan), Alireza Jahanbakhsh (Iran) en Yankuba Minteh (Gambia) heeft Arne Slot qua spelers die op de flanken uit de voeten kunnen alleen nog de beschikking over Igor Paixão, Luka Ivanusec, Leo Sauer, Javairô Dilrosun en de veelzijdige Ondrej Lingr. Tegen Vitesse konden Paixão en Dilrosun als basisspelers niet overtuigen, waarna de Tsjech zich als invaller uiteindelijk tot matchwinnaar wist te kronen.

Check nu de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD!, waarin we onder meer spraken met Sepp van den Berg