Nieuws

Zo presteren de Eredivisie-internationals op de Azië Cup in Qatar

Zo presteren de Eredivisie-internationals op de Azië Cup in Qatar

22 januari - 16:00 Laatste update: 16:34

Enkele internationals uit de Eredivisie zijn deze maand uitgevlogen om hun land op deAzië Cup te representeren. Maar hoe presteren de internationals tijdens het continentaal kampioenschap? VoetbalNieuws zet de internationals voor je op een rijtje!

Mathew Ryan (AZ): Australië

Onder de lat van Australië hield Mathew Ryan zijn doel al twee keer schoon op de Azië Cup. Zo werden India (2-0) en Syrië (0-1) verslagen en zien we AZ-doelman terug in de knock-outfase van het Aziatisch kampioenschap.

Yukinari Sugawara (AZ), Ayase Ueda (Feyenoord): Japan

Met Japan beleeft Yukinari Sugawara nog een wisselvallige Azië Cup. Vietnam werd dan wel met 4-2 verslagen, maar daarna moest het echter de meerdere in Irak (2-1) erkennen. Tegen Vietnam was Ayase Ueda als invaller trefzeker. De Feyenoord-spits mocht tegen Irak wederom invallen, maar wist het net toen niet te vinden.

Alireza Jahanbakhsh (Feyenoord): Iran

De aanvaller boekte met Iran al twee overwinningen en was tegen Palestina (4-1) goed voor een assist. De basisklant droeg tegen Hong Kong (0-1) zelfs de aanvoerdersband voor 81 minuten.

Hussein Ali (SC Heerenveen), Zidane Iqbal (FC Utrecht) Irak

Met Irak beleven Hussein Ali en Zidane Iqbal een magische Azië Cup. Zo versloeg het land al Indonesië (1-3) en Japan (1-2). Waar Ali twee keer in de basis mocht starten, bleef het voor Iqbal bij een basisplaats van een uur tegen Indonesië.

Ivar Jenner (FC Utrecht): Indonesië

Zowel tegen Irak (1-3) als Vietnam (0-1) mocht Ivar Jenner in de basis van Indonesië starten.

Check nu de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD!, waarin we onder meer spraken met Sepp van den Berg

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!