Nieuws

Wie is Pau Cubarsí, het Barça-talent dat ook tegen PSG in de basis staat?

Wie is Pau Cubarsí, het Barça-talent dat ook tegen PSG in de basis staat?

13 maart - 09:08 Laatste update: 10 april - 21:01

Tegen Real Betis maakte Pau Cubarsí op zestienjarige leeftijd zijn basisdebuut voor FC Barcelona. Ook tegen Paris Saint-Germain is er een basisplaats voor de verdediger ingeruimd in de Champions League. Wie is deze Cubarsí? VoetbalNieuws.nl stelt het aanstormende talent aan je voor!

Achtergrond en carrrière

Geboren op 22 januari 2007 in Estanyol, Catalonië, maakt Cubarsí als jonge voetballer zijn eerste stappen bij FC Vilablareix. Het duurt niet lang voordat Girona FC de centrale verdediger verwelkomt in de jeugdopleiding. Cubarsi maakt daar een dusdanig sterke indruk, dat FC Barcelona hem in 2018 overneemt. In april van 2023 mag de Spanjaard voor het eerst aan het eerste van Barça ruiken, wanneer Xavi de verdediger oproept voor een training.

Drie maanden later zette Cubarsí zijn handtekening onder zijn eerste profcontract, dat hem tot medio 2026 vasthoudt in Barcelona.Op 18 januari 2024 volgt het debuut van Cubarsí voor FC Barcelona. De verdediger mag die dag invallen tijdens de Copa del Rey-wedstrijd tegen Unionistas (1-3). Cubarsí laat zich direct gelden en geeft een assist. Enkele dagen later volgt op 21 januari zijn basisdebuut voor de Blaugrana, dat op bezoek ging bij Real Betis.

Prestaties in Primera Divisíon en Champions League

Sinds Cubarsí zijn basisdebuut maakte voor Barcelona, speelde hij alle wedstrijden in de Primera Division. Van de negen wedstrijden die hij in de competitie in totaal voor de club speelde, viel hij slechts één keer in. In de overige acht duels stond hij telkens in de basis.

Dat leidde op dinsdag 12 maart ook tot zijn basisdebuut in de Champions League. Cubarsí verscheen aan de aftrap tegen SSC Napoli en kreeg de taak om Victor Osimhen uit te schakelen. Dat lukte hem aardig. Zo aardig zelfs dat hij door de UEFA werd uitgeroepen tot 'Man van de Wedstrijd'.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!