Stakingen en brancards: Feyenoord pakt drie punten in hectisch duel met Vitesse

21 januari - 16:56

Feyenoord is er zondag in geslaagd om drie punten te pakken op bezoek bij Vitesse. In Arnhem werd het een zeer hectisch duel met een zware blessure en een staking, maar de Rotterdammers wonnen nipt: 1-2.

Na puntenverlies van PSV, Twente én AZ kon Feyenoord zondag zeer goede zaken doen met een overwinning in Arnhem. Trainer Arne Slot zag dat Feyenoord aanvallend aan het duel begon en al snel twee grote kansen kreeg. Santiago Gimenez kon beide keren de kans echter niet omzetten in een goal. Even later raakte Vitesse de lat.

Feyenoord kreeg loon naar werken en kwam via Lutsharel Geertruida op voorsprong. De verdediger schoot via de rug van een Vitesse-speler binnen. In de tweede helft werden beide ploegen opgeschrikt door een nare blessure: Andy Visser van Vitesse kwam hard in botsing met Mats Wieffer en moest via een brancard het veld verlaten. In de tweede helft kwam Vitesse wel langszij door een harde knal van Amine Boutrah.

In de slotfase ging Feyenoord er alsnog met de winst vandoor. Ondrej Lingr lette goed op bij de afgeslagen voorzet van Calvin Stengs en tikte van dichtbij binnen. Vitesse-fans en Feyenoord-fans hadden het al de hele wedstrijd aan de stok en in minuut 87 ging het mis: tientallen fans braken uit de vakken en kwamen verhaal halen. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük legde direct de wedstrijd stil en stuurde de ploegen naar binnen.

Na enkele tijd was de situatie weer onder controle en gingen beide ploegen weer aan de bak om het duel uit te spelen. Vitesse kreeg vlak na de hervatting een grote kans, maar Feyenoord overleefde het moment. Door de overwinning neemt Feyenoord afstand van FC Twente (vijf punten) en is de achterstand op koploper PSV iets kleiner geworden (tien punten). Vitesse is door de nederlaag de hekkensluiter van de Eredivisie