'Ten Hag op het vinkentouw voor De Ligt: verdediger ongelukkig bij Bayern München'

Matthijs de Ligt kan alweer een transfer gaan maken
20 januari om 10:27
Laatste update: 20 januari om 10:25

De kans is groot dat Matthijs de Ligt deze zomer Bayern München verlaat, meldt het Duitse Sky Sport. De Nederlandse speler schijnt niet tevreden te zijn met zijn huidige rol bij de Duitse recordkampioen, ondanks zijn doorlopende contract tot 2027.

De Ligt moet het vaak doen met een reserverol. De aanwezigheid van de Zuid-Koreaan Kim Min-Jae en de Fransman Dayot Upamecano creëren aanzienlijke concurrentie voor de centrale verdedigingspositie, waardoor De Ligt vaak buiten de boot valt. Daarnaast schijnt Bayern geïnteresseerd te zijn in de Uruguayaan Ronald Araújo van FC Barcelona, wat de kansen voor de Nederlander nog lastiger zouden maken. 

De Ligt, die op 24-jarige leeftijd in 2022 voor een transfersom van 67 miljoen euro overkwam van Juventus, heeft de laatste tijd te maken gehad met veel blessures. Tijdens het trainingskamp in het Portugese Faro liep hij een knieblessure op, maar de ernst van de blessure valt naar verluidt mee. Volgens Sky heeft Manchester United belangstelling om De Ligt van de zomer over te nemen. Bij een transfer zou er een ereniging met Erik ten Hag op de planning staan. De twee werkten nog samen bij Ajax in diens hoogtijdagen. 

Wat verdient De Ligt bij Bayern?

De Ligt verdient momenteel bij Bayern zo'n achttien miljoen euro per jaar. Bij zijn voormalige werkgever Juventus was dit nog tien miljoen per jaar. Het contract van de verdediger loopt nog door tot 2027 wat de verkoopprijs omhoog zal gooien.