Done Deal

Feyenoord heeft definitief beet: Zweeds talent Mulugeta komt op huurbasis over

Feyenoord heeft definitief beet: Zweeds talent Mulugeta komt op huurbasis over

18 januari - 10:05 Laatste update: 10:05

Feyenoord heeft de komst van de zeventienjarige Isak Alemayehu Mulugeta wereldkundig gemaakt. Het Zweedse talent komt op huurbasis over van Djurgårdens IF en kan later de definitieve overstap naar De Kuip maken.

In de huurdeal tot medio 2024 heeft Feyenoord een optie tot een langer verblijf van Mulugeta weten af te dwingen. "Het komende half jaar krijgt hij zodoende de kans om de volgende stap in zijn voetbalcarrière te zetten. Tot Isak speelgerechtigd is verklaard heeft hij de tijd om te wennen aan zijn nieuwe omgeving", geeft Rini Coolen, Head of Academy van Feyenoord, aan. De talentvolle aanvaller sluit in Rotterdam-Zuid aan bij de Onder-21. Het is voor Feyenoord de tweede winterse versterking voor het beloftenteam, waar eerder Luc Netten nog over werd genomen van NEC.

"Dit voelt voor mij heel erg goed", geeft Mulugeta aan na zijn overstap. "Spelen in een top-jeugdopleiding in Europa is iets waar ik altijd al van heb gedroomd. De belangrijkste doelstelling die ik heb, is om de komende maanden zoveel mogelijk van mezelf te laten zien", klinkt het. De Zweed doorliep de jeugdopleiding van Djurgårdens en liep in maart 2022 al eens stage bij Feyenoord, waar hij dus een sterke indruk op de Rotterdammers heeft weten achter te laten. "We hebben Isak in het verleden al meermaals bekeken", geeft Coolen aan. "We hebben hem met veel interesse gevolgd en heeft hij aangetoond een goede ontwikkeling doorgemaakt te hebben."