Waarom de toptransfer van Ngonge goed nieuws betekent voor FC Groningen

Groningen profiteert mee van de transfer van Cyril Ngonge naar Napoli
19 januari om 20:35
Laatste update: 19 januari om 20:35

FC Groningen heeft het dit seizoen lastig op sportief vlak in de Keuken Kampioen Divisie, maar op financieel vlak krijgt het een opsteker. Cyril Ngonge nam vorig jaar nog afscheid van de club uit het hoge Noorden en heeft nu een toptransfer binnen de Serie A gemaakt.

Ngonge werd in Nederland bekend van zijn periodes bij PSV, RKC Waalwijk en FC Groningen. Een jaar geleden nam de nummer acht van de Keuken Kampioen Divisie afscheid van de 23-jarige speler. De aanvaller was door zijn gedrag onhoudbaar geworden. Bij de overgang werd een doorverkooppercentage bedongen, waarvan de exacte hoogte niet bekend is.

Italiaanse media, waaronder transferexpert Gianluca Di Marzio, wisten eerder al te melden dat Napoli en Hellas Verona een akkoord hadden bereikt over de transfer van Cyril Ngonge. Fabrizio Romano wist te melden dat er sprake is van een transfersom van achttien miljoen euro, plus nog eens twee miljoen aan mogelijke bonussen. De regerend kampioen van Italië heeft vrijdagavond de komst van Ngonge wereldkundig gemaakt. Hierdoor plukt Groningen nu de vruchten van de aanzienlijke som die Napoli betaalt.

In Verona heeft Ngonge dit seizoen indruk gemaakt met zes doelpunten en twee assists in negentien wedstrijden. Als speler van Groningen kwam de Belg maar liefst 42 keer in actie, waarin hij tien keer wist te scoren en drie assists leverde.