Nieuws

Feyenoord opgelet: dit is De Rossi, de opvolger van Mourinho bij AS Roma

Feyenoord opgelet: dit is De Rossi, de opvolger van Mourinho bij AS Roma

16 januari - 13:55 Laatste update: 14:02

José Mourinho is ontslagen door AS Roma. Zijn opvolger staat al klaar en dat is niemand minder dan clublegende Daniele De Rossi. VoetbalNieuws duikt in de carrière van de nieuwe trainer van de Feyenoord-opponent.

De Rossi, geboren 24 juli 1983 kende een zeer succesvolle carrière als speler. De Italiaan speelde 117 interlands voor het Italiaanse elftal en wist zelfs Wereldkampioen te worden in 2006. Na 616 wedstrijden voor AS Roma, waarin hij meermaals de Italiaanse beker won, was het genoeg geweest en vertrok De Rossi voor één jaar naar CA Boca Juniors.

De trainerscarrière van De Rossi

Na zijn actieve loopbaan ging De Rossi aan de slag als techniektrainer van het Italiaanse elftal. Niet zonder succes, want onder Roberto Mancini werd in 2021 het EK gewonnen. De Italianen wisten in de finale op Wembley Engeland te verslaan en er met de EK-titel vandoor te gaan.

Zijn eerste klus als hoofdtrainer bij een club, was bij SPAL. De ploeg kwam jaren uit op het hoogste niveau van Italië, maar speelde in de Serie B toen de club bij De Rossi aanklopte. De club had destijds pas negen punten uit acht wedstrijden en het vertrouwen in de Italiaan was groot. "Daniele is een geboren leider", sprak clubeigenaar Joe Tacopina nog bij zijn aanstelling. "Toen hij nog speelde, was het alsof je een manager extra had alleen dan in het veld."

Na nog geen vier maanden was het echter al weer over en uit. De Rossi begon nog aardig, maar de resultaten keldereden al snel. Na zeventien wedstrijden wist het Italiaanse icoon slechts drie wedstrijden als winnaar van het veld af te stappen. SPAL zakte af richting de degradatiezone en dat werd De Rossi niet in dank afgenomen. "De club wil De Rossi en zijn team bedanken voor het werk de afgelopen maanden. We wensen hen het beste voor de toekomst", luidde het korte statement van de club.

Opvolger van Mourinho bij AS Roma

Aangezien AS Roma afscheid heeft genomen van Mourinho, is het zaak dat de ploeg snel een vervanger voor de groep zet. Dat gebeurde ook. Vier uur na het officiële ontslag van Mourinho werd bekendgemaakt dat De Rossi het stokje overneemt. Feyenoord kan in de tussenronde van de Europa League dus rekenen op een onderonsje met de voormalig Italiaans international.