Nieuws

Juventus en Liverpool willen toeslaan: hoe verloopt de carrière van Koopmeiners?

Juventus en Liverpool willen toeslaan: hoe verloopt de carrière van Koopmeiners?

15 januari - 11:02 Laatste update: 22 januari - 15:55

Juventus en Liverpool zouden het vizier hebben gerichtop Teun Koopmeiners. Koopmeiners staat er goed op in Italië en wordt al geruime tijd in verband gebracht met een stap naar de Europese top, maar hoe verliep zijn carrière tot dusver? VoetbalNieuws vertelt je meer over de middenvelder.

De carrière van Koopmeiners

Teun Koopmeiners werd in 1998 geboren in Castricum en al op zevenjarige leeftijd kon Teun al naar Ajax, maar zijn ouders vonden hem toentertijd te jong voor een stap naar het profvoetbal. In 2013 kwam Koopmeiners terecht bij AZ, waar hij de jeugdopleiding doorliep, en in augustus 2017 maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal tijdens de wedstrijd tussen Jong AZ en FC Den Bosch.

Zijn debuut in het eerste van de Alkmaarders liet niet lang op zich wachten, want in oktober van dat jaar maakte hij in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, die met 0-4 verloren ging, zijn debuut voor de hoofdmacht van AZ. Dit seizoen bleek ook meteen het jaar van zijn doorbraak, want Koopmeiners kwam in 26 eredivisiewedstrijden in actie. In het seizoen 2019/2020 werd Koopmeiners door trainer Arne Slot aangewezen als aanvoerder van AZ.

In zijn eerste seizoen als aanvoerder kwam de middenvelder tot 42 wedstrijden en bleek hij meer te kunnen dan alleen afpakken, want hij was betrokken bij 16 doelpunten dat seizoen. In 2020 kreeg Koopmeiners voor het eerst een uitnodiging voor Oranje voor de vriendschappelijke interland tegen Mexico.

Atalanta Bergamo

Na acht jaar bij AZ kwam er in 2021 toch een stap hogerop voor Koopmeiners toen Atalanta Bergamo zich in Alkmaar meldde. Het bleek voor zowel Atalanta als Koopmeiners een match made in heaven, en Koopmeiners was meteen een onbetwiste basisspeler bij de Italianen. Op 11 september 2021 maakte hij voor de Italianen zijn debuut in de met 1-2 verloren wedstrijd tegen Fiorentina.

Ook dit seizoen is Koopmeiners onbetwist basisspeler bij Atalanta, waar hij tot dusver 26 keer in actie kwam dit seizoen. In deze optredens kwam Koopmeiners tot zeven treffers en vier assists.

Oranje

Nadat Koopmeiners tijdens het EK 2020 geen speelminuten kreeg, mocht de speler van Atalanta deelnemen aan het WK van 2022 in Qatar. In de openingswedstrijd moest hij het nog doen met een invalbeurt, maar tijdens de tweede wedstrijd van Oranje op dit WK tegen Ecuador mocht hij beginnen in de basisopstelling.

Het bleek de enige basisplaats te worden voor Koopmeiners, want hij verloor zijn plek in de basiself aan teamgenoot Marten de Roon. In totaal kwam Koopmeiners tot twintig interlands waarin hij goed was voor twee doelpunten.