Transfernieuws

Update: 'Concurrentie voor Ajax; Italianen willen portemonnee fors trekken'

Update: 'Concurrentie voor Ajax; Italianen willen portemonnee fors trekken'

13 januari - 07:20 Laatste update: 11:38

Ajax is volgens Fabrizio Romano de grootste kanshebber in de strijd om de handtekening van Jordan Henderson, maar volgens zijn Italiaanse transfercollega Gianluca Di Marzio is er flink wat concurrentie. De Amsterdammers strijden naar verluidt met Juventus en clubs uit de Bundesliga. De Oude Dame zou volgens latere berichtgeving haar zinnen zetten op een huurtransfer, die nogal wat voeten in de aarde heeft.

Romano meldde vrijdagavond nog dat Ajax topfavoriet is om Henderson in te lijven en dat de speler geen contact heeft gehad met andere clubs, maar volgens Di Marzio ligt dit wat anders. De middenvelder van Al Ettifaq zou zelfs al met Juventus hebben gesproken en ook clubs uit de Bundesliga zouden op het vinkentouw zitten.

De Serie A-ploeg zou hem volgens Sky Sports Italia en Corriere dello Sport voor achttien maanden willen huren, maar dat zou hen nogal wat geld kunnen gaan kosten. Engelse media voegen eraan toe dat Al-Ettifaq alleen zou willen meewerken aan een huurdeal, als Juventus bereid is om zijn volledige salaris over te nemen.

Juventus heeft eerst wel een ander obstakel van de weg te trekken voordat Henderson aan de selectie kan worden toegevoegd, klinkt het. Zo zou de overbodige Moise Kean eerst van de hand gedaan moeten worden om de transfer mogelijk te maken.

Dat Henderson een stap naar een niet-Engelse club in Europa maakt, ligt in ieder geval op financieel gebied voor de hand. De middenvelder is belastingtechnisch gezien namelijk een stuk beter uit wanneer hij niet in Engeland maar elders in Europa tekent. Klik hier om te lezen hoe dat precies zit.