Nieuws

Clásico als Supercopa-finale: zo verliepen de vorige vijf edities op het toernooi

Clásico als Supercopa-finale: zo verliepen de vorige vijf edities op het toernooi

14 januari - 12:15 Laatste update: 12:09

Na de halve finales is het zondag tijd voor de finale tussen FC Barcelona en Real Madrid in de Supercopa. Hoe verliepen de afgelopen vijf finales van dit toernooi? VoetbalNieuws.nl blikt terug. 

Hoe verliepen de laatste edities van de Supercopa-finale?

De Supercopa is een bekertoernooi dat sinds 2019-2020 door vier ploegen wordt afgewerkt. De winnaar én nummer twee van de Primera Divisíon en Copa del Rey melden zich in de halve finales. Dit seizoen waren Real Madrid, FC Barcelona, Osasuna en Atlético Madrid de vier ploegen die zich kwalificeerden. Real won met 5-3 van Atlético Madrid, terwijl Barça met 2-0 van Osasuna won. Zo verliepen de afgelopen finales: 

2023: Real Madrid - FC Barcelona 1-3
De laatste winnaar van de Supercopa is FC Barcelona. De Catalanen wonnen in januari 2023 met 1-3 van Real Madrid. Aan de kant van Barça scoorden Gavi, Pedri en Robert Lewandowski. De treffer van Karim Benzema aan Madrileense kant bleek niet voldoende. 

2022: Athletic Bilbao - Real Madrid 0-2
Het jaar daarvoor was Real wél de winnaar. De Madrilenen wonnen in de halve finale met 2-3 van FC Barcelona en rekenden in de finale met Athletic af. Luka Modric en Karim Benzema waren trefzeker in de finale. Eder Militaõ pakte nog rood in de slotfase. 

2021: FC Barcelona - Athletic Bilbao 2-3
In 2021 was de finale tussen Barça en Athletic een ware thriller. Athletic versloeg Real Madrid in de halve finale en wist ook in de finale te stunten. Barça leek lange tijd het duel te winnen, maar door de 2-2 van Asier Villalibre werd er verlengd. Iñaki Williams maakte vroeg in de verlenging de 2-3. Lionel Messi kreeg in de 120ste minuut nog rood.

2020: Real Madrid - Atlético Madrid (0-0, Real wint met penalties)
In 2020 werd er niet gescoord na 120 minuten voetbal en moesten strafschoppen uitkomst bieden. Een rode kaart van Federico Valverde in de verlenging deed Real uiteindelijk geen pijn: de Madrilenen wonnen de strafschoppenreeks overtuigend met 4-1. 

2019: Sevilla - FC Barcelona 1-2
De editie van de Supercopa van het seizoen 2018-2019 werd in augustus van 2018 gehouden. FC Barcelona trok het duel naar zich toe door treffers van Ousmane Dembélé en Gerard Pique. Pablo Sarabia opende na negen minuten wel nog de score voor Sevilla.