Buitenkansjes: deze Nederlandse talenten beschikken over een aflopend contract

Deze Nederlandse talenten beschikken over een aflopend contract
12 januari om 18:00

Komende zomer staan veel talentvolle voetballers met een aflopend contract voor een belangrijke keuze in hun prille profcarrières. Want verlengen zij, of zoeken ze het geluk elders op? VoetbalNieuws zette enkele opvallende Nederlandse talenten met een aflopend contract op een rijtje!

Isaac Babadi (PSV)

In de zomer van 2018 maakte Isaac Babadi de overstap van NEC naar de jeugdopleiding van PSV. Afgelopen zomer volgende het debuut van Babadi in het eerste, toen Peter Bosz de middenvelder in de strijd om de Johan Cruijff Schaal met Feyenoord voor de leeuwen gooide. Echter komt de achttienjarige aanvaller weinig in actie voor PSV, waardoor hij mogelijk zijn aflopende contract uit gaat zitten.

Ar'jany Martha (Ajax)

Hij is pas enkele maanden onderdeel van de hoofdmacht van Ajax, maar het contract van Ar'Jany Martha (20) loopt bijna af in Amsterdam. De jonge linksback, die in de jeugd nog als buitenspeler speelde, heeft een aflopend contract in de hoofdstad. Wat bekend is, is dat de twee partijen met elkaar in gesprek zijn en dat de intentie er is om met elkaar door te gaan. Echter moet er nog een definitieve klap op een verlening worden gegeven.

Gabriel Misehouy (Ajax)

De soap rond een nieuw contract van Gabriel Misehouy lijkt spoedig te gaan eindigen, waar de achttienjarige aanvaller annex middenvelder recent zelf aangaf graag wil bijtekenen in Amsterdam. Dit, mist Ajax met een duidelijk plan voor de tiener komt. Kapers liggen namelijk op de loer, waar met name Manchester City sterke interesse in Misehouy heeft

Lequincio Zeefuik (FC Volendam)

Mede dankzij zijn doelpunt in De Kuip maakte Nederland kennis met Lequincio Zeefuik. De spits van FC Volendam maakte in de twee laatste wedstrijden van de eerste seizoenshelft in de Eredivisie twee doelpunten en is met zijn lengte van 1,92 meter een interessante spits. Komende zomer loopt het contract van de negentienjarige in het vissersdorp af.

Damian van der Vaart (Ajax)

Met zo’n achternaam kan het natuurlijk niet anders dat Damian van der Vaart voor een lang avontuur bij Ajax staat. Afgelopen zomer nam Ajax 'de zoon van' over van Esbjerg fB. De middenvelder sloot aan in de Onder 18 van de Amsterdammers, waar hij een contract voor één jaar tekende. Voor vele is te hopen dat Ajax de zeventienjarige langer aan zich zal gaan binden.

Dillon Hoogewerf (Borussia Mönchengladbach)

Op jonge leeftijd liet Dillon Hoogewerf in de zomer 2019 de Ajax-jeugd achter zich voor een avontuur bij Manchester United. De inmiddels twintigjarige doorliep de Engelse jeugdopleiding drie jaar lang, maar wist niet door te breken bij The Red Devils. In de winter van 2022 nam Borussia Mönchengladbach de aanvaller over, waar hij zijn minuten moet maken in het tweede elftal. Komende zomer loopt het contract van Hoogewerf af, die mogelijk voor een nieuw avontuur staat.

Melayro Bogarde (Hoffenheim)

Een transfervrij vertrek van Melayro Bogarde bij Hoffenheim staat al vast. Alleen blijft de vraag waar de 21-jarige verdediger zijn carrière voort zal gaan zetten. De jeugdinternational vertrok in de zomer van 2018 uit de jeugd van Feyenoord naar Hoffenheim, waar hij al zeventien keer voor in actie kwam. In 2022 en 2023 speelde Bogarde nog op huurbasis voor FC Groningen en PEC Zwolle.

Enzo Cornelisse (Vitesse)

Als zoon van Vitesse-assistent Tim Cornelisse, speelt Enzo zijn wedstrijden ook in Arnhem. De 21-jarige verdediger maakte al bijna zestig keer zijn opwachting in het eerste van Vitesse, waar zijn contract komende zomer ten einde komt. Of er een vervolg aan zijn avontuur in Arnhem, is nog maar de vraag.