Nieuws

Wie is Gabriel Misehouy, het grote talent dat Ajax waarschijnlijk gaat verlaten?

Wie is Gabriel Misehouy, het grote talent dat Ajax waarschijnlijk gaat verlaten?

24 januari - 20:15 Laatste update: 20:15

Ajax wil dolgraag het contract van Gabriel Misehouy verlengen, maar de speler zelf heeft nog altijd niet gereageerd op de contractaanbieding die de club heeft gedaan. Volgens De Telegraaf is het onvermijdelijk dat het talent de Amsterdammers gaat verlaten. Wie is de talentvolle Misehouy? VoetbalNieuws.nl stelt de middenvelder aan je voor.

Wie is Gabriel Misehouy?

Gabriel Misehouy, werd op 18 juli 2005 geboren in Amsterdam, Noord-Holland. Uit de jeugd van OSV Oostzaan kwam Misehouy in 2012 bij Ajax terecht. Misehouy komt uit een talentvolle voetbalfamilie. Zijn broer Aaron speelt in de jeugd van FC Emmen en Arbraham is speelachtig bij ASV De Dijk. De voetballer met Ghanese roots doorliep de jeugdopleiding van de Amsterdammers en maakte op zestienjarige leeftijd zijn debuut voor Jong Ajax. Dat deed hij tijdens de 1-3 nederlaag tegen Almere City op 21 februari 2022. In juni van het jaar volgde tegen De Graafschap (1-1) zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal. De geboren Amsterdammer kan zowel als centraal als aanvallende middenvelder uit de voeten en speelt soms ook als linksbuiten.

Mogelijke transfer?

Hoewel Misehouy al elf wedstrijden speelde voor Jong Ajax en daarin zes doelpunten scoorde en drie assists gaf, zat hij nog geen enkele keer bij de selectie van het eerste elftal van de Amsterdammers. Zijn contract loopt in de zomer van 2024 af en dus moet de club haast maken met verlenging. Eerder sprak de middenvelder al met Ajax Life over een mogelijke verlenging. 'Dat zo'n topclub interesse heeft, is mooi. Ik wil alleen een duidelijk plan hebben. Ik sprak met Dave Vos wel over mijn ontwikkeling, maar ik hoop natuurlijk op kansen bij het eerste elftal. Natuurlijk ligt het ook bij mijzelf of dat gaat lukken.'

Als laatste nieuws meldt Voetbal International dat de Amsterdammers ook nog altijd graag doorwillen met Misehouy. 'Ajax hoopt Misehouy tijdens het trainingskamp in Cádiz te overtuigen om bij te tekenen', meldde het Nederlandse medium. Van 2 tot en met 7 januari zullen John van 't Schip en de selectie van Ajax zich in Spanje voorbereiden op de volgende seizoenshelft. Of tijdens die periode ook een contractverlenging naar buiten komt voor de middenvelder is dus nog even afwachten.

Onvermijdelijk dat Misehouy vertrekt

De Telegraaf meldt dat het 'onwaarschijnlijk' is dat Misehouy gaat vertrekken bij Ajax. De middenvelder heeft de deadline die op de contractaanbieding geplakt stond laten verstrijken en is van zaakwaarnemer gewisseld. Bovendien staat hij in de belangstelling van Girona en Manchester City. Het zou de weg voor Isaac Babadi wel vrij maken.