Nieuws

'Ajax wil doorpakken en wil ontevreden Noors-supertalent van United overnemen'

'Ajax wil doorpakken en wil ontevreden Noors-supertalent van United overnemen'

9 januari - 16:15

Isak Hansen-Aarøen heeft concrete interesse vanuit Amsterdam gekregen. Ajax wil het negentienjarige supertalent overnemen van Manchhester United. Daar zou hij volgens Engelse media ontevreden zijn over zijn hoeveelheid speeltijd.

De Noor is een aanvaller die ook op het middenveld kan spelen. Volgens het Manchester Evening News wil hij weg bij The Red Devils. Hansen-Aarøen beschikt over een aflopend contract in de zomer, maar op een verlenging zit hij niet te wachten. Hij vindt dat trainer Erik ten Hag hem te weinig speeltijd gunt en daarom is een akkoord over een nieuw contract ver weg. Manchester United zou Hansen-Aarøen graag vast willen leggen tot medio 2028.

Ajax is niet de enige club die interesse heeft in het talent. Ook Napoli en Atlético Madrid hebben hun oog laten vallen op de Noor. Ten Hag liet hem in de afgelopen weken meerdere keren meetrainen, maar van een debuut kwam het nog niet. Ook in de FA Cup wedstrijd tegen Wigan Athletic zat hij niet bij de selectie en dat tot grote onvrede van de speler. 

Op welke manier Ajax hem vast zou willen leggen is nog de vraag, maar Manchester United laat niet het kaas van haar brood eten. The Red Devils zouden bij een vertrek: 'een groot doorverkooppercentage en lage terugkoopclausule eisen', aldus het Manchester Evening News. Eerder werd ook al bekend dat Ajax zich graag zou willen versterken met Jordan Henderson. Daarmee lijkt het dat de transferkoorts in Amsterdam nu echt is toe geslagen.