Nieuws

Zo heeft Bayern München gereageerd op het overlijden van diens legende Beckenbauer

Zo heeft Bayern München gereageerd op het overlijden van diens legende Beckenbauer

9 januari - 09:20 Laatste update: 09:26

De Duitse voetballegende Franz Beckenbauer stierf afgelopen zondag op 78-jarige leeftijd en maandag werd er door zijn familie melding van gemaakt. De voetbalwereld reageert geschokt op het overlijden van Der Kaiser. Zo ook Bayern München, de club waar Beckenbauer het langste speelde.

Clublogo in zwart-wit

Vrijwel direct nadat bekend werd dat Beckenbauer was overleden, deed Bayern iets bijzonders. De Duitse club heeft het logo op vrijwel alle mediaplatformen in zwart-wit veranderd. Ook de gehele clubwebsite wordt momenteel in zwart wit getoond.


Bayern heeft het logo in zwart-wit aangepast op de socials, met Instagram hier als voorbeeld

Clubstatement en posts

'FC Bayern rouwt om het overlijden van Franz Beckenbauer', zo luidt de kop van het statement op de website van de club. 'FC Bayern is niet langer meer wat het was, ineens is het donkerder, stiller en armer. De Duitse rekordkampioen rouwt om het overlijden van Franz Beckenbauer, de unieke Keizer. Zonder zijn aanwezigheid was Bayern nooit de club geworden die het op de dag van vandaag is.'

Ook op de socials wordt het overlijden van Beckenbauer door Bayern aangestipt. De Duitse recordkampioen plaatste enkele posts waarin de hoogtepunten van de carrière van de Duitse legende in beeld werden gebracht middels foto’s.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FC Bayern (@fcbayern)