Wedstrijdverslag

Ajax wint oefenduel van Hannover, B-ploeg PSV niet langs Heracles

Ajax wint oefenduel van Hannover, B-ploeg PSV niet langs Heracles

7 januari - 14:43 Laatste update: 14:56

Ajax en PSV hebben deze zondagmiddag geoefend tegen respectievelijk Hannover 96 en Heracles Almelo. Een sterke basisploeg van de Amsterdammers won met 2-1 van het Duitse Hannover, terwijl de B-ploeg van PSV met 1-1 gelijkspeelde tegen Heracles.

Ajax - Hannover 2-1

De reservespelers van Ajax namen het zaterdagmiddag al op tegen de Duitse ploeg en gingen pijnlijk onderuit (0-3). Zondagmiddag verschenen de beoogde basisspelers aan de aftrap en dat ging al een stuk beter. Brian Brobbey opende na 24 minuten spelen de voorsprong door raak te koppen op aangeven van Borna Sosa. Twee minuten later viel ook de 2-0 binnen, die werd aangetekend door Steven Bergwijn. Door een fout van Devyne Rensch werd het nog wel 2-1, maar de Amsterdammers gaven de voorsprong niet meer uit handen.

PSV - Heracles 1-1

PSV speelt zondag twee oefenduels en de eerste daarvan werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen competitiegenoot Heracles. Peter Bosz koos tegen zijn oude club voor veel wisselspelers waaronder Isaac Babadi, Shurandy Sambo, Mauro Junior en Yorbe Vertessen. Laatstgenoemde opende na twintig minuten nog de score, maar Jizz Hornkamp bepaalde in de tweede helft de eindstand op 1-1. Om 16.30 uur neemt PSV het, met de beoogde basiself, op tegen HSV.