Nieuws

Om deze redenen zou PSV Tillman en Dest niet vast kunnen leggen via een transfer

Om deze redenen zou PSV Tillman en Dest niet vast kunnen leggen via een transfer

19 januari - 15:02 Laatste update: 15:02

Het zou zomaar kunnen dat Serginio Dest en Malik Tillman toch uiteindelijk niet via een transfer bij PSV terechtkomen. Voor beide spelers beschikken de Eindhovenaren over een optie tot koop in het huurcontract, maar daar is wat bijzonders mee aan de hand. VoetbalNieuws legt het aan je uit.

Hoe zitten de contracten van Dest en Tillman in elkaar?

Landgenoten Tillman en Dest werden tijdens de zomerse transferperiode door PSV ingelijfd via huurtransfers. Dest kwam over van FC Barcelona, terwijl Tillman de overstap maakte van Bayern München naar Eindhoven. In beide contracten kreeeg PSV het ook voor elkaar om opties tot koop af te dingen. Deze is voor middenvelder Tillman naar schatting tussen de twaalf tot veertien miljoen en voor verdediger Dest zullen de Eindhovenaren tien miljoen moeten neerleggen. Echter zit er nog een addertje onder het gras, aldus het Eindhovens Dagblad.

Waarom kunnen FC Barcelona en Bayern München PSV blokkeren?

Het zit namelijk zo volgens het ED: het is zeer gebruikelijk in de hedendaagse voetbalwereld dat spelers die verhuurd zijn nog altijd aan de hand van bepaalde clausules aan hun huidige werkgever verbonden zijn. Deze heeft PSV geaccepteerd toen het de huurdeal sloot, maar daarmee kan de club zich ook in de eigen voet geschoten hebben.

De Eindhovenaren willen namelijk graag langer door met beide spelers, maar 'Bayern kan de koopoptie van Tillman laten vervallen bij betaling van een boete', klinkt het. Welke clausules in het contract van Dest zijn inbegrepen, is niet duidelijk. Maar dezelfde optie als bij Tillman is mogelijk. Daarmee kunnen de spelers gewoon terugkeren naar hun club en is er alleen een boetebetaling nodig om daarvoor te zorgen. Wel zou PSV eerst zelf rond moeten komen met beide spelers als er sprake zou zijn van een deal. Op dit moment is dat ook nog niet aan de orde, aldus de regionale krant.