Nieuws

Waar wordt de wedstrijd van Feyenoord tegen Osasuna uitgezonden?

Waar wordt de wedstrijd van Feyenoord tegen Osasuna uitgezonden?

31-07-2022 11:00 Laatste update: 30-07-2022 08:02

Met Feyenoord is ook de laatste top-drie club weer begonnen aan de voorbereiding op het seizoen 2022/2023. Onder het toeziend oog van Arne Slot, Marino Pusic en John de Wolf – een ongewijzigde staf ten opzichte van het voorgaande seizoen – werd maandag de eerste training afgewerkt. In Rotterdam weten ze wel van aanpakken, aanstaande zaterdag staat de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding alweer op het programma. Hoe ziet het oefenprogramma van Feyenoord er eigenlijk uit? VoetbalNieuws zorgt ervoor dat jouw voetbalagenda up-to-date blijft.  

Bij de meeste Eredivisieclubs staan er traditiegetrouw altijd eerst wat oefenwedstrijden tegen amateurs of clubs die in een lagere divisie uitkomen op het programma. Bij Feyenoord is dit niet het geval. Op zaterdag 2 juli wacht FC Kopenhagen, de Deense kampioen van het afgelopen seizoen. Voor één iemand in het bijzonder had dit een mooie ontmoeting kunnen zijn: Nicolai Jorgensen. De voormalig Feyenoord-spits was zes maanden in dienst bij de Denen, maar mag alweer opzoek naar een nieuwe club. De wedstrijd wordt om 14.00 afgewerkt in Rotterdam, op Varkenoord.

Op trainingskamp naar Oostenrijk

Op maandag 4 juli vertrekt Feyenoord op trainingskamp naar Oostenrijk, in de periode voor Ajax dat doet. Net als de rivaal uit de hoofdstad, hebben de Rotterdammers een oefenwedstrijd belegd tegen de Oostenrijkse kampioen Red Bull Salzburg. Het duel wordt op zaterdag 9 juli afgewerkt in Anif, om 14.30.

Oefenwedstrijden op Varkenoord en in De Kuip

Het vervolg van de voorbereiding werkt Feyenoord in Nederland af. Op zaterdag 16 juli speelt De Stadionclub tegen Union Saint-Gilloise op Varkenoord, om 14.00. Dat betekent een weerzien met oud-Feyenoorder Bart Nieuwkoop, die een prachtig seizoen achter de rug heeft met de sprookjesclub uit Brussel.

Weer een week later op zaterdag 24 juli staat de traditionele openingswedstrijd in De Kuip op het programma. Ligue 1-gigant Olympique Lyon is de tegenstander. De Fransen zullen met het mes op de tanden richting Rotterdam komen door de taferelen rondom Tyrell Malacia. Om 16.45 wordt er afgetrapt.

Voordat de Eredivisie start staan er nog twee wedstrijden op de planning van Feyenoord. Op woensdag 27 juli komt NAC Breda op bezoek op Varkenoord om 13.00. Daarna wacht er nog een laatste testkees: het Spaanse CA Osasuna komt op zondag 31 juli naar De Kuip. De aanvangstijd van de wedstrijd is nog onbekend.

De oefenwedstrijden van Feyenoord

Feyenoord - FC Kopenhagen (2 juli, 14.00)
Red Bull Salzburg - Feyenoord (9 juli, 14.30)
Feyenoord - Union Saint-Gilloise (16 juli, 14.00) 
Feyenoord - Olympique Lyon (24 juli, 16.45)
Feyenoord - NAC Breda (27 juli, 13.00)
Feyenoord - CA Osasuna (31 juli, 17.00)

Waar worden de oefenwedstrijden van Feyenoord uitgezonden? 

De wedstrijd tussen Feyenoord en Osasuna wordt zondag 31 juli live uitgezonden op ESPN. De voorbeschouwing start om 16.30, de aftrap van het duel is een half uur later. 

Voor de meest actuele informatie over waar wedstrijden van Feyenoord worden uitgezonden kan je terecht op de tv-gids van voetbalvandaag.nl. In deze tv-gids kan je precies terugvinden op welke zender Feyenoord wordt uitgezonden en vanaf hoe laat de wedstrijd begint.