Nieuws

Om deze redenen vertrok Donny van de Beek op huurbasis naar Eintracht Frankfurt

Om deze redenen vertrok Donny van de Beek op huurbasis naar Eintracht Frankfurt

3 januari - 14:28

Donny van de Beek kijkt uit naar zijn verhuurperiode bij Eintracht Frankfurt. De voormalig middenvelder van Ajax wordt komend halfjaar door Manchester United uitgeleend aan de Duitsers. Tijdens de persconferentie van woensdagmiddag legde Van de Beek uit waarom hij voor Frankfurt heeft gekozen.

Waarom ging Donny van de Beek van Manchester United naar Eintracht Frankfurt?

De transfer van Van de Beek naar de Bundesliga werd op 1 januari afgerond. Inmiddels heeft de Nederlander zijn eerste training achter de rug. "Het is een grote club", vertelt hij tegen de aanwezige pers. In Frankfurt hoopt hij weer genoeg minuten te maken om zijn carrière nieuw leven in te blazen. Onder Erik ten Hag was hij bij United enigszins uit de gratie geraakt. "De manier waarop ze willen spelen was ook belangrijk voor mij. Ik heb een goed en positief gesprek gehad met de trainer en hoe hij het spelletje ziet. Dat heeft me overtuigd, ik heb er een goed gevoel over. Dat gevoel moet je volgen."

"Hoe ik naar voetbal kijk en waar ik als voetballer voor sta, past denk ik goed bij de manier waarop het team wil spelen. Dat was voor mij cruciaal", vervolgt hij. Over een eventuele terugkeer bij het Nederlands elftal, dat komende zomer op het EK in Duitsland speelt, wil hij nog niet praten. "Het belangrijkste is dat ik hier aan voetballen toe kom, daarna zien we wel verder."

Hoe fit is Donny van de Beek?

Van de Beek stelt zich tenslotte fit te voelen. "Ik voel me lichamelijk goed. Natuurlijk heeft elke speler wedstrijdritme nodig om het beste uit zichzelf te halen, maar daar maak ik me geen zorgen om. Ik ben fit, dat is het belangrijkste."