Rooney al ontslagen bij Birmingham: van deze clubs was de United-legende trainer

Zo ziet de trainerscarrière van de door Birmingham City ontslagen Rooney eruit
2 januari om 13:38

Wayne Rooney is na drie maanden manager te zijn geweest bij Birmingham City alweer clubloos. De 38-jarige Engelsman die als speler zo’n succesvolle carrière achter de rug heeft kan het als manager nog altijd niet waarmaken. Hoe verliep de trainerscarrière van Rooney eigenlijk tot nu toe?

Slechts 83 dagen trainer van Birmingham

Op 11 oktober 2023 werd Rooney aangesteld als manager van Birmingham City, waar hij nu na 83 dagen op 2 januari alweer de laan uit is gestuurd. De tegenvallende resultaten zijn daar debet aan, want de club staat na 26 speelronden in de Championship op plaats 20. Bij de aanstelling van Rooney vonden we Birmingham nog terug op de zesde plaats.

'Voetbal draait om resultaten en ik moet erkennen dat die niet zo waren als ik ze graag had willen zien', begint Rooney in een post op zijn eigen Instagram-account. 'Maar tijd is een cruciaal goed voor een manager en ik denk niet dat dertien weken voldoende waren om de veranderingen teweeg te brengen die nodig waren. Ik zal even de tijd nemen om deze teleurstelling te verwerken.'

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Wayne Rooney (@waynerooney)

Drie clubs op de lijst

In totaal heeft Rooney nu de leiding gehad over drie professionele voetbalclubs. Dat zijn de volgende clubs:

Derby County (15 november 2021 - 24 juni 2022)
DC United (12 juli 2022 - 8 oktober 2023)
Birmingham City (11 oktober 2023 - 2 januari 2024).