Nieuws

Dit is waarom Ajax geen goaltune heeft in de Johan Cruijff Arena

Dit is waarom Ajax geen goaltune heeft in de Johan Cruijff Arena

2 januari - 08:18

Waar bij PSV en Feyenoord de welbekende goaltunes klinken wanneer er wordt gescoord, moet men het bij Ajax van het juichende publiek hebben. Waarom is er geen goaltune aanwezig in de Johan Cruijff Arena wanneer Ajax een doelpunt maakt? VoetbalNieuws zocht het uit. 

Waarom heeft Ajax geen goaltune?

De nummers Three Little Birds en Bloed, Zweet en Tranen zijn bekende nummers in de Johan Cruijff Arena, maar van een goaltune is geen sprake. Het nummer van Bob Marley wordt vaak gespeeld in aanloop naar een duel en de klassieker van André Hazes wordt vaak gespeeld wanneer de ploeg een steuntje in de rug heeft. Er zijn zelfs petities gestart om een goaltune te hebben in de hoofdstad, maar tot dusver is daar nog altijd geen sprake van.

Bij Ajax is de gedachtegang namelijk dat alles sierlijk moet zijn. Het tiki-taka voetbal, de gallery play: het zijn zaken die in het huidige spel van de Amsterdammers wellicht niet te zien zijn, maar zit wel diep geworteld in de gedachtegang van de club. In dat opzicht past een goaltune niet bij de Amsterdammers. Het fanmedium Ajax1 bewoordde het al eens kundig: 'Maar de Ajacied doet niet aan hossen en hoempapa-muziek, en na een treffer klinkt er geen goaltune. Sierlijk verandert immers in potsierlijk als de bal via het achterwerk van de grensrechter het doel in rolt, en al helemaal als er dan ook nog een moppie stampmuziek wordt aangezet.'