Nieuws

Gimenez moet meer dan dertig miljoen opleveren, als het meezit tegen de veertig

"Gimenez moet meer dan dertig miljoen opleveren, als het meezit tegen de veertig"

31-12-2023 11:19 Laatste update: 11:22
2

Santiago Gimenez gaat als het een beetje meezit een bedrag van tegen de veertig miljoen euro opleveren voor Feyenoord, zo denkt Martijn Krabbendam. De Feyenoord-watcher van Voetbal International denkt dat de Mexicaan meteen de grootste 'cash cow' van de Rotterdammers gaat worden in 2024.

Gimenez maakte dit kalenderjaar meer dan dertig goals in de Eredivisie en dat lukte deze eeuw alleen Luis Suarez, Mateja Kezman en Dirk Kuyt. Al deze spelers vertrokken vervolgens naar grote clubs en Krabbendam denkt dat hetzelfde lot ook Gimenez zal treffen.

"Ze hebben Ueda al voor gefinancierd voor negen miljoen. Dat doe je niet om iemand twee jaar op de bank te zetten", begint Krabbendam wanneer hem wordt gevraagd of hij denkt dat Gimenez komende zomer vertrekt. "Alle seinen staan op groen dat hij verkocht gaat worden deze zomer."

Het gaat veel over de transfersom die Gimenez uiteindelijk op moet leveren voor Feyenoord. "Hij gaat wel meer opleveren dan Kökcü, maar ik denk dat het gewoon de dertig miljoen moet passeren", vervolgt Krabbendam. "Het moet een beetje richting de veertig gaan kruipen als het meezit."