United en Ten Hag stellen teleur en verliezen op bezoek bij Nottingham Forest

30-12-2023 20:26

Manchester United heeft het onderspit moeten delven tegen Nottingham Forest. De ploeg van Erik ten Hag had het lastig en ging met 1-2 onderuit.

Ten Hag begon de wedstrijd met Marcus Rashford in de spits. Rasmus Hojlund was ziek en daarom niet beschikbaar. Grote kansen kwamen er in de eerste helft nauwelijks. United had moeite om de wedstrijd onder controle te krijgen en het was Forest dat lichtelijk de overhand had. Kansen kwamen er voor beide ploegen een paar, maar United loste slechts één schot op doel in het eerste bedrijf.

In de tweede helft was er wel meer spektakel. Al vroeg in het tweede bedrijf was het Aaron Wan-Bissaka die de aanval opzette waarna Diogo Dalot vol op de paal schoot. Na een uur spelen ging het echter toch mis. Nicolás Domínguez schoot in de 64e minuut de thuisploeg op voorsprong en Ten Hag en co. in de problemen. United had het lastig, maar kwam toch op gelijke hoogte. Na geklungel achterin was Rashford de gevierde man. United ging kort op zoek naar de voorsprong, maar hield geen rekening met Morgan Gibbs-White. Forest counterde snel en de Engelsman schoot zijn ploeg weer op voorsprong. De bezoekers kwamen die klap niet meer te boven waardoor Ten Hag met een domper oud en nieuw zal moeten vieren.