Terug van weggeweest: Danny Blind keert terug in Raad van Commissarissen van Ajax

Terug van weggeweest: Danny Blind keert terug in Raad van Commissarissen van Ajax
27 december om 13:00
Laatste update: 27 december om 13:00

Danny Blind is officieel terug bij Ajax. Tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders werd hij herbenoemd in de RVC van de Amsterdammers. Daarmee keert hij terug in zijn oude functie, die hij ook al tussen 2018 en 2021 bekleedde.

Er was al eerder bekend dat Blind zou terugkeren, maar pas na de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders kon het nieuws officieel bekrachtigd worden. Daarmee is het clubicoon de opvolger van Jan van Halst. De oud-voetballer is op dit moment plaatsvervangend algemeen directeur tot Alex Kroes begint in Amsterdam, maar zal niet meer terugkeren in zijn oude functie binnen de raad van commissarissen.

"Zonder arrogantie kan ik wel zeggen dat ik verstand heb van bepaalde voetbalzaken", aldus de voormalig trainer, technisch directeur, technisch manager, jeugdtrainer, hoofd jeugdopleiding en dus commissaris van Ajax. "Alle processen, alle zaken die echt om het voetbal spelen, qua opleiding en transfers, daar heb ik ervaring mee. Wat mij betreft: fijn dat ik terug mag komen."

Het contract van Blind loopt tot medio 2027 en hij keert terug omdat er binnen korte tijd veel is veranderd bij Ajax. "In een jaar is er natuurlijk heel veel gebeurd. Ik had mijn persoonlijke redenen om toen niet terug te keren. Ik had nu geen bezwarende redenen om dat niet te doen. In een jaar zijn er heel veel dingen anders geworden. Dat is de reden waarom ik nu wel ben ingestapt. Ik denk dat het ook belangrijk is om vooruit te kijken en niet te veel terug te kijken", sloot hij af.