Nieuws

Boxing Day op komst: deze Nederlanders komen tweede kerstdag in actie in Engeland

Boxing Day op komst: deze Nederlanders komen tweede kerstdag in actie in Engeland

26-12-2023 08:32

Boxing Day is wellicht één van de mooiste tradities uit het Engelse voetbal. Op tweede kerstdag worden er weer tal van wedstrijden gespeeld in de Premier League en Voetbalnieuws vertelt je welke Nederlanders er in actie gaan komen.

13.30 uur: Newcastle United - Nottingham Forest, Sven Botman

Bij Newcastle United staat Sven Botman onder contract. De Nederlandse verdediger was dit seizoen een vaste waarde in het elftal, maar liep eind september een blessure op. Na maanden afwezigheid is de Nederlander weer terug en afgelopen week maakte Botman weer minuten voor de ploeg van Eddie Howe. Of Botman ook al negentig minuten aan kan, is nog de vraag.

16.00 uur: AFC Bournemouth - Fulham, Justin Kluivert en Kenny Tete

Bij Bournemouth tegen Fulham kunnen we meerdere Nederlanders in Actie gaan zien. Justin Kluivert maakt iedere wedstrijd wel minuten voor de thuisploeg, maar wist wel pas één doelpunt te noteren. De laatste weken stond de voormalig Ajacied veelal in de basis, maar afgelopen week tegen Nottingham Forest maakte Kluivert geen minuut.

Bij Fulham staat Kenny Tete nog altijd onder contract. De altijd pas 28-jarge back heeft het de laatste weken wat lastiger, maar staat normaliter in de basis. In deze middenmoter-clash zal de Nederlander bijna vanzelfsprekend weer minuten gaan maken en zullen hij en Kluivert elkaar dus tegen gaan komen en wat duels uit gaan vechten.

16.00 uur: Sheffield United - Luton Town FC, Gustavo Hamer, Tahith Chong en Tim Krul

Ook bij Sheffield United staat één Nederlander onder contract. Gustavo Hamer is een vaste naam op het wedstrijdformulier voor de nummer laatst, maar tegen Luton Town zal de Nederlander er alles aan willen gaan doen om de drie punten in eigen huis te houden. Luton staat namelijk slechts drie punten boven Hamer en co. Bij Luton staat dan weer twee Nederlanders onder contract, maar de kans dat we beide gaan zien, is klein. Tahith Chong is een vaste invaller voor de ploeg en Tim Krul vervult de rol van reservekeeper.

18.30 uur: Burnley - Liverpool, Virgil van Dijk, Ryan Gravenberch en Cody Gakpo

Liverpool heeft een legioen aan Nederlanders onder contract staan. Virgil van Dijk is natuurlijk de aanvoerder en zal zeker in de basis staan tegen Burnely FC. Ryan Gravenberch maakt de laatste weken ook indruk en lijkt ook aanspraak te maken op een basisplaats. Tegen Arsenal zat de voormalig Ajacied nog op de bank, maar dat had ook te maken met zijn lichtte blessure die hij een week eerder op liep. Cody Gakpo maakt ook iedere week zijn minuten, maar heeft meer last van de concurrentie. Eerder kreeg vaak Darwin Nunez de voorkeur boven de Nederlander, maar in de kraker met Arsenal was de Nederlander dan weer de eerste keuze.

21.00 uur: Manchester United - Aston Villa, Erik ten Hag en Donny van de Beek

Voor Manchester United is het ook een belangrijke dag. Erik ten Hag zit nog altijd op de schopstoel en mag in eigen huis tegen Aston Villa eigenlijk niet verliezen. In de afgelopen zeven wedstrijden wist United slechts éénmaal te winnen. Donny van de Beek staat ook nog altijd onder contract bij United, maar zijn teller staat dit jaar pas op drie minuten voor United.