Nieuws

'Ajax is rond met Franse club voor eerste transfer: De terugkeer van de koning'

'Ajax is rond met Franse club voor eerste transfer: De terugkeer van de koning'

23-12-2023 11:35

Georges Mikautadze gaat na slechts een halfjaar Ajax weer verlaten. Zijn vorige club Metz is zo goed als rond met de Amsterdammers over een deal. Het zal niet gaan over een permanente deal, maar een huurconstructie.

'De terugkeer van koning Georges Mikautadze naar Metz', zo kopt L'Equipe over Georges Mikautadze. De Georgische aanvaller keert zo goed als terug naar zijn vorige club Metz volgens de Franse sportkrant. Er was al bekend dat Les Grenats verregaande interesse hadden in een hereniging, maar volgens L'Equipe is de deal zo goed als rond. Het zal gaan om een huurtransfer en naar verwachting komt het nieuws snel officieel naar buiten.

Eerder was Metz trainer László Bölöni ook zeer te spreken over het nieuws. De Roemeen liet een officiële bekendmaking van de terugkeer nog in het midden, maar liet wel doorschemeren dat hij zeer enthousiast was. "Georges heeft het niet makkelijk gehad in Amsterdam. Hij mag altijd terugkeren, want dit was een kans die hij niet mocht laten lopen. Ik hoop echt dat hij nu weer terug wil keren."

De aanvaller heeft het nog niet kunnen maken in Amsterdam en is in de rangorde tot achter Brian Brobbey en Chuba Akpom gezakt. In Amsterdam speelde Mikautadze dit seizoen slechts 338 minuten en daarin scoorde hij geen enkele keer. Ook gaf hij geen enkele assist. Dat terwijl hij vorig seizoen in Frankrijk 23 keer scoorde.