Nieuws

Deze Nederlander stond voor de aanstelling van Steijn op het lijstje bij Ajax

Deze Nederlander stond voor de aanstelling van Steijn op het lijstje bij Ajax

22-12-2023 20:15

Maurice Steijn was niet de enige Nederlandse trainer die afgelopen zomer op het lijstje van Ajax stond. De naam van Pascal Jansen viel ook in Amsterdam, maar de AZ-trainer werd te duur bevonden, meldt Het Parool.

Voormalig technisch directeur Sven Mislintat verraste alles en iedereen met de aanstelling van Steijn, die enkele maanden later alweer vertrok uit de hoofdstad. 'Mislintat had zijn pijlen aanvankelijk gericht op de Noor Kjetil Knutsen, maar hij proefde weerstand tegen nog een buitenlander', schrijft Het Parool. 'Tegen Peter Bosz bestonden bezwaren vanwege zijn onverwachte vertrek bij Ajax in 2017. En Pascal Jansen gold als duur, mede vanwege de stroeve verstandhouding met AZ.'

Mislukte periode onder Steijn

Mislintat koos voor Steijn, die erg succesvol was met Sparta Rotterdam. Onder de Haagse trainer ging het erg slecht met Ajax, dat op het dieptepunt zelfs onderaan in de Eredivisie stond. Na een vroegtijdig vertrek van Steijn werd John van 't Schip aangesteld als nieuwe trainer en sindsdien is in de competitie de stijgende lijn ingezet. De Amsterdammers gaan de winterstop in als nummer vijf van Nederland.