Waarom speelt Frenkie de Jong niet mee met FC Barcelona tegen UD Almería?

20-12-2023 18:20 Laatste update: 18:25

Frenkie de Jong is door trainer Xavi niet opgenomen in de wedstrijdselectie voor de wedstrijd tegen UD Almeria. De Nederlander herstelde onlangs nog van een lange blessure, maar moet deze wedstrijd in de Spaanse competitie toch aan zich voorbij laten gaan. Wat is de rede voor zijn afwezigheid?

Wat is er aan de hand met Frenkie?

In de laatste wedstrijd van FC Barcelona nam de ploeg van Frenkie de Jong het in een uitwedstrijd op tegen Valencia. Het eindigde uiteindelijk in 1-1 en dus verspeelde Barça wederom punten in de titelrace. De gehele wedstrijd speelde De Jong mee, maar in de 77ste minuut pakte hij een gele kaart. Na een duel op het middenveld stapte ingevallen spits Selim Amallah op zijn hak, maar scheidsrechter Miguel Angel Ortiz Arias floot niet voor de overtreding. De Jong trok vervolgens zijn schoen uit en gooide deze op de grond. Dat kostte hem een gele kaart en bracht zijn seizoenstotaal op vijf. Dat betekend een schorsing en daarom mag hij niet spelen tegen UD Almeria. Voor de volgende wedstrijd is hij wel weer terug, al is dat wel pas in 2024. De volgende wedstrijd voor FC Barcelona is na het treffen met Alméria pas op 4 januari. Dan moet de ploeg op bezoek bij Las Palmas.

Wat is de opstelling van FC Barcelona?

Toch heeft Xavi een vervanger moeten aanwijzen. Het twintig jarige talent Fermin López maakt zijn opwachting in plaats van de Nederlander. Het is zijn elfde wedstrijd in La Liga, maar pas zijn zesde basisplaats. López debuteerde aan het begin van het seizoen tegen Villarreal en moet het daarna vooral doen met invalbeurten. Toch scoorde hij ook al voor de Blaugrana. In de met 2-2 gelijkgespeelde wedstrijd tegen Mallorca nam hij de gelijkmaker voor zijn rekening. Ook scoorde hij al in de Champions League. Dat deed hij in derde groepswedstrijd tegen Shakhtar Donetsk. Tegen het Royal Antwerp van Mark van Bommel werd hij na zestig minuten gewisseld. Verder koos Xavi voor de volgende namen.