Nieuws

Laporta wil niks weten van ontslag Xavi: 'Hij heeft veel tegenslagen gekend'

Laporta wil niks weten van ontslag Xavi: 'Hij heeft veel tegenslagen gekend'

18-12-2023 16:36 Laatste update: 16:44

Joan Laporta is geenszins van plan Xavi te ontslaan als trainer van FC Barcelona. De voorzitter hoopt echter dat FC Barcelona succesvol zal zijn op de winterse transfermarkt met een 'Edgar Davids-aankoop'.

De afgelopen weken neemt de kritiek op Xavi toe. In de Champions League leed het team uit Catalonië een beschamende nederlaag, maar ook de titelambities van Barcelona lijken nu al in de prullenbak te kunnen. Door de achterstand van zeven punten op Real Madrid en zes punten achterstand op Girona, die een wedstrijd minder hebben gespeeld staat Barcelona nu derde in de competitie. Desondanks wil Laporta niets weten van een ontslag van het clubicoon, zoals de voorzitter heeft laten weten in Mundo Deportivo. "Dat vertrouwen is volledig. "Xavi is een geweldige trainer, maar ook een veerkrachtig persoon die zijn spelers beschermt. Dat spreekt in zijn voordeel. Hij heeft veel tegenslagen gekend, mede door blessures, maar zal deze overwinnen."

Ondanks de ruime achterstand van de Catalanen gelooft Laporta nog steeds in het kampioenschap. "Vorig jaar hebben we de competitie gewonnen en ik geloof nog steeds dat we dat kunnen herhalen. We hebben een inzinking gehad, maar onze directe rivalen zullen die ook nog krijgen."

Laporta wijst ook op de vele blessures die Barcelona dit seizoen heeft gehad, aangezien Xavi lange tijd niet kon beschikken over Frenkie de Jong en Pedri. Ook Gavi staat al geruime tijd aan de zijlijn met een blessure en daarom wil Laporta in januari de markt op. "Als er ruimte is met het oog op Financial Fair Play, is het plan om een middenvelder te halen die zijn afwezigheid enigszins compenseert. Het zou gaan om een huur tot het einde van het seizoen, zoals we jaren geleden bijvoorbeeld met Edgar Davids deden", aldus Laporta.