Nieuws

Obstakel voor Ajax: Amsterdammers moeten uitwijken bij mogelijke play-offs

Obstakel voor Ajax: Amsterdammers moeten uitwijken bij mogelijke play-offs

16-12-2023 10:43

Mocht Ajax mee gaan doen aan de play-offs voor Europees voetbal, dan zullen zij die wedstrijden definitief niet afwerken in de Johan Cruijff ArenA. Het concert van De Toppers staat namelijk dan gepland en die planning s definitief.

Ajax beleeft een teleurstellend seizoen en strijdt dit jaar niet mee om de landtitel. De Amsterdammers moeten blij zijn als ze het voor elkaar krijgen om direct Europees voetbal veilig te stellen, maar als zij de play-offs in moeten, dan stuiten de Amsterdammers op een probleem. De play-off-wedstrijden staan gepland op 23 en 23 mei, terwijl De Topper een concert geven in de ArenA op 24 en 25 mei.

Navraag van Ajax Life geeft uitsluitsel. Aan hen werd verteld dat de mogelijke play-offs niet worden gespeeld in de ArenA. "We zijn altijd voor het eerlijke verhaal, zodat er duidelijkheid is. Dat is er nu. Mocht Ajax play-offs spelen, dan moet dat in een alternatief stadion. Aangezien dit een voldongen feit is, gaan we er vanaf heden vanuit dat de club samen met de Johan Cruijff Arena voor een passende oplossing zorgt, mocht een dergelijk scenario zich voordoen", vertelt Fabian Nagtzaam, directeur van de supportersvereniging. De voorkeur zou uitgaan naar het Olympisch stadion als Ajax een alternatief stadion nodig heeft.