Nieuws

Ajax verslaat AEK Athene door dubbelslag van Akpom en gaat de Conference League in

Ajax verslaat AEK Athene door dubbelslag van Akpom en gaat de Conference League in

14-12-2023 22:56 Laatste update: 22:57
2

Ajax mag zich na de winterstop melden in de Conference League. De ploeg van trainer John van 't Schip wist het cruciale duel met AEK Athene met 3-1 te winnen en eindigt daarom als derde in de Europa League-poule.

Door de afwezigheid van Steven Berghuis en Steven Bergwijn mochten Carlos Forbs en Chuba Akpom aan de aftrap verschijnen. Laatstgenoemde had maar vijf minuten nodig om het net te vinden. Akpom torende boven alles en iedereen uit en knikte al vroeg binnen uit een hoekschop: 1-0. Lang kon Ajax echter niet genieten van de voorsprong, want enkele minuten later tekende Levi Garcia al de 1-1 aan.

Ajax was de sterkere ploeg in het eerste bedrijf en dat beloonde zich. Kenneth Taylor draaide goed weg na een pass van Jorrel Hato en vond de verre hoek: 2-1. Na rust was het andermaal Akpom die toesloeg. De Engelse spits bracht met behulp van een blunderende doelman de 3-1 op het scorebord, waardoor de buit al vroeg binnen leek. 

En dat was ook zo. AEK Athene kwam niet meer tot grote kansen, terwijl Akpom met drie gigantische mogelijkheiden de kans op een hattrick liet liggen. Het duel eindigde in 3-1 en dus eindigt Ajax als derde in de groep, wat betekent dat de Amsterdammers na de winterstop in de Conference League actief zullen zijn.