Nieuws

Oud-Ajacied ontevreden bij huidige Ligue 1-club: 'Dit is niet goed voor het team'

Oud-Ajacied ontevreden bij huidige Ligue 1-club: 'Dit is niet goed voor het team'

14-12-2023 18:17 Laatste update: 19:11

Nicolás Tagliafico is niet te spreken over het beleid van zijn huidige club Olympique Lyon. De voormalig Ajacied, die afgelopen zomer nog in verband werd gebracht met een terugkeer, is al toe aan zijn derde trainer van het seizoen.

Lyon staat laatste in de Ligue 1 en de club versleet de afgelopen maanden al meerdere trainers volgens Tagliafico zit de club in een cirkel waar ze lastig uit komen. "Het is de eerste keer dat ik zo veel trainers heb gehad in zo'n korte periode. Dat is niet goed voor het team", begint de 31-jarige Argentijn op een persconferentie. "Je komt dan in een vicieuze cirkel terecht. Als we slecht presteren, wisselen we van trainer. En vervolgens gebeurt dat opnieuw. Dat is voor niemand een goede situatie. We moeten iets veranderen en zelfkritiek hebben."

In de zomer leek Tagliafico nog dicht bij een terugkeer naar Ajax, maar de club besloot onder andere in zee te gaan met Gaston Avila. Of een terugkeer nog mogelijk is, is onduidelijk, maar momenteel richt de Argentijn zich vol op Lyon. "Het is aan ons om alles te geven en bij elkaar te blijven. Maar we werken onder de huidige coach net zo hard als onder de andere trainers." Lyon betaalde twee jaar geleden nog 4,2 miljoen euro aan Ajax voor de verdediger. 

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.