Opstellingen

Opstelling AZ: Jansen gooit 19-jarige doelman voor de leeuwen, verrassing voorin

Opstelling AZ: Jansen gooit 19-jarige doelman voor de leeuwen, verrassing voorin

14-12-2023 17:38 Laatste update: 17:51

Rome-Jayden Owusu-Oduro staat donderdagavond in het doel bij AZ. De negentienjarige keeper krijgt de voorkeur boven de ervaren Hobie Verhulst. De ploeg van trainer Pascal Jansen trapt om 18.45 uur af tegen Legia Warschau en móét winnen van de Polen om de tussenronde van de Conference League te bereiken.

Eerste doelman Mathew Ryan ontbreekt namelijk wegens een gebroken oogkas. Owuso-Oduro keepte nog geen enkele wedstrijd in het eerste elftal van AZ. Jansen kiest er dus voor om hem voor de leeuwen te gooien tegen Legia, in een stadion dat veelal bekend staat als een absolute heksenketel. De doelman was vorig jaar een vaste waarde in het Onder 19-elftal dat de Youth League wist te winnen.

Verder begint Dani de Wit na lang blessureleed weer eens in de basis en is linksback Denso Kasius opvallend genoeg opgesteld als rechtsbuiten. Wat Jansen daarmee wil bereiken, zal later vanavond moeten blijken.

Opstelling AZ: Owusu-Oduro; Møller Wolfe, Martins Indi, Penetra, Sugawara; Clasie, D. De Wit, Dantas; Van Brederode, Pavlidis, Kasius.

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.