Nieuws

Update: Turkse bond laat competitie volgende week weer hervatten

Update: Turkse bond laat competitie volgende week weer hervatten

12-12-2023 08:10 Laatste update: 13-12-2023 13:43

De Turkse voetbalbond heeft de nationale competitie tot nader orde stilgelegd. Aanleiding hiervoor was het incident van maandagavond waarbij een scheidsrechter werd geslagen door een clubvoorzitter.

Ankaragücü-voorzitter Faruk Koca viel maandagavond scheidsrechter Halil Umut Meler aan en sloeg hem in het gezicht. Nadat de arbiter op de grond viel, werd hij ook nog eens meerdere keren geschopt door andere bestuurders. Het Turkse openbaar ministerie is een onderzoek gestart en voor de Turkse Bond is het reden genoeg om de competitie stil te leggen.

"De daders hebben niet alleen Halil Umut Meler iets aangedaan. Ze hebben ook het Turkse voetbal aangevallen", reageerde bondsvoorzitter Mehmet Büyükeksi in een verklaring op de TFF. "Iedereen die de scheidsrechter als doelwit zag, is schuldig aan deze afschuwelijke daad." De bond stelt dat de daders de zwaarste straffen kunnen verwachten.

Ook president Recep Tayyip Erdogan liet van zich horen. 'Sport betekent vrede en broederschap', schrijft de president op X. 'Sport is onverenigbaar met geweld. We zullen nooit toestaan dat er geweld plaatsvindt in de Turkse sport.'

Update: de Süper Lig wordt vanaf volgende week dinsdag weer hervat. Dat heeft de Turkse voetbalbond woensdagmiddag kenbaar gemaakt. Direct na het vreselijke incident waarbij een scheidsrechter werd neergeslagen, besloot de bond de competitie stil te liggen. Een week na het voorval zal de bal dus weer rollen op de Turkse velden.

Bekijk of beluister de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Michael Dingsdag over topploeg Feyenoord en FC Volendam, de revelaties van Ajax en de recordjacht van PSV.