Nieuws

Kist niet bang voor mogelijk vertrek Pavlidis: 'Natuurlijk voor heel veel geld'

Kist niet bang voor mogelijk vertrek Pavlidis: 'Natuurlijk voor heel veel geld'

11-12-2023 10:20

Kees Kist leeft niet tussen hoop en vrees als Vangelis Pavlidis zou vertrekken in de winter. De oud-AZ spits denkt dat de Alkmaarders zijn transfer zouden kunnen opvangen. Afgelopen weekend scoorde de Griek weer twee keer, waardoor hij gelijk staat met Santiago Gimenez in het topscoordersklassement.

"Bij AZ zijn we er niet bang voor, maar als hij weggaat, gaat hij natuurlijk voor heel veel geld", zegt Kist in het programma Studio Voetbal. "Daar gaat het tegenwoordig toch bijna alleen maar om. Ik hoop dat hij bij ons blijft, maar dat zal Feyenoord ook met Gimenez hebben."

Voor het juiste transferbedrag moet AZ niet moeilijk doen en de Griek laten gaan, vind de voormalige topspits. Ook omdat er mogelijkheden zijn om zijn vertrek van binnenuit op te vangen. "Ik denk dat hij dan toch weg is, dat hij dan toch gaat. Maar dan hebben wij het grote voordeel dat we toch een soort kweekvijver hebben, waar de jonge jongens opgeleid worden. Mexx Meerdink komt eraan. Er zijn nog wat andere jongens die heel jong zijn, maarja, halverwege het seizoen, dan zal je toch nog een andere spits erbij moeten halen."

Gevraagd naar zijn beste kwaliteiten houdt Kist het kort. "Ik denk de kleine ruimte. Je ziet hem soms solo's maken, dan wandelt hij zomaar drie of vier verdedigers voorbij."