Vitesse weet weer wat winnen is door 2-0 overwinning tegen Heracles Almelo

10-12-2023 18:40

Vitesse heeft voor het eerst sinds 1 oktober weer eens een wedstrijd gewonnen. In het eigen GelreDome was de ploeg van Edward Sturing met 2-0 te sterk voor Heracles Almelo. Eloy Room stopte voor de tweede wedstrijd op rij een penalty.

Sinds de derby winst tegen NEC ging het volledig mis bij Vitesse. Van de zeven volgende Eredivisie wedstrijden werd er twee keer gelijkgespeeld en vijf keer verloren. Bij Heracles loopt het de afgelopen weken ook niet meer op rolletjes. Er werd met 5-0 gewonnen van Almere City, maar verder zakt de ploeg ook steeds verder weg op de ranglijst. Een echt zespunten duel speelde zich dus af in Arnhem.

Kansen waren in de gehele wedstrijd schaars, maar toch schoot Gyan de Regt na twintig minuten de thuisploeg op voorsprong. Het was het eerste profdoelpunt voor het twintigjarige talent, maar zijn vreugde zou niet lang duren. Eloy Room haalde in de 31ste minuut de doorgebroken Anas Ouahim neer en dus ging de bal op de stip. De keeper mocht wel blijven staan en maakte zijn eigen fout ook goed. Hij stopte de strafschop van Emil Hansson. Het is het tweede duel op rij dat Room een strafschop stopt, want ook in de met 3-1 verloren wedstrijd tegen Fortuna Sittard was hij zijn tegenstander van elf meter de baas.

Amine Boutrah viel in de 67ste minuut in en bleek een gouden wissel. Zes minuten later zou hij namelijk de 2-0 noteren. Met het nodige geluk ontving hij de bal bij de tweede paal, maar oog in oog met keeper Michael Brouwer faalde hij niet. Het zou daarbij blijven en daarmee boekte Vitesse tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen ook de eerste thuisoverwinning. Het gat naar nummer zestien Almere City en nummer vijftien RKC is nu twee punten. Heracles staat viertiende met vijftien punten.