Nieuws

Ten Hag geniet van Maguire en McTominay en neemt het op voor gepasseerde Rashford

Ten Hag geniet van Maguire en McTominay en neemt het op voor gepasseerde Rashford

08-12-2023 14:41

Erik ten Hag heeft zich uitgelaten over zijn selectie van Manchester Untied, waar er verrassend genoeg een steeds belangrijkere rol is weggelegd voor de vaak bekritiseerde Harry Maguire. De centrale verdediger werd eerder op de dag nog uitgeroepen tot beste speler van de maand november, waarin The Red Devils ongeslagen bleven. 

"Ik denk dat we een ploeg hebben met daarin een sterke concurrentie. Als je een succesvol seizoen wil hebben, heb je maar dan elf spelers nodig. In elk seizoen draait het uiteindelijk wel team het beste is", meent Ten Hag, die de loftrompet steekt voor Maguire en Scott McTominay. "Ze zijn hier en het zijn geweldige spelers die zich in het team hebben gespeeld. Dat is wat je van elke speler verwacht. Er moet toewijding zijn om dit na te streven", meent de Nederlander. "Dus we weten waar we naartoe gaan. We hebben onze tegenslagen gehad, vooral aan het begin van het seizoen. Dingen gingen tegen ons in met blessures en beslissingen, soms kom je op zo'n plek terecht."

Na de pijnlijke nederlaag in de stadsderby tegen Manchester City ging er in de competitie slechts één van vier wedstrijden verloren. United was namelijk te sterk voor Fulham (0-1), Luton Town (1-0), Everton (3-0) en Chelsea, waar het met 1-0 onderuit ging op bezoek bij Newcastle United. "Je ziet het karakter van het team, we zijn op een betere plek en in een betere vorm. De prestaties nemen toe, als team én als individuen. Je moet in elke wedstrijd scherp zijn. Deze competitie is erg competitief en dat zie je terug in de resultaten van deze week. Iedereen maakt iedereen af", vervolgt Ten Hag. 

Een speler die steeds minder betekent voor zijn ploeg is Marcus Rashford, die in de ogen van de oefenmeester nog altijd een ongelooflijk goede spelers is. "Hij kan niet elke wedstrijd spelen", meent de kersverse 'Manager of the Month'. "Hij is op dit moment niet in de vorm die hij vorig jaar was. Maar ik weet zeker dat hij er komt." Zaterdagmiddag krijgt nummer zes United om 16.00 uur bezoek van Bournemouth, vijftiende staat in de competitie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!