City ziet achterstand op Arsenal groter worden na gelijkspel tegen Spurs

03-12-2023 19:35

Manchester City heeft het verzuimd om in te lopen op koploper Arsenal. The Citizens speelden in eigen huis met 1-1 gelijk tegen Tottenham Hotspur, waardoor het gat met de Londenaren is vergroot tot drie punten. Tijdens de wedstrijd regende het kansen en werd het een waar spektakelstuk.

De Spurs kwamen als nummer zes in de Premier League op bezoek in Manchester. City stond voorafgaand aan het duel op de derde plek, maar kon bij winst de tweede plek weer overnemen van Liverpool en zo het gat met Arsenal verkleinen naar één punt.

De openingsfase leverde gelijk spektakel op. De wedstrijd was pas zes minuten bezig toen Heung-Min Son een schitterende solo maakte en uithaalde van binnen het strafschopgebied. De Koreaan versloeg Ederson laag door het midden en maakte de 0-1. Drie minuten later was het weer Son die het net wist te vinden, maar deze keer in het verkeerde doel. De aanvaller van Tottenham krijgt de bal tegen zich aangeschoten uit een vrije trap en de bal stuit via de linkerpaal in eigen doel. 1-1. In de 31e minuut wist City voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te komen. Phil Foden scoorde voor de regerend Champions League-winnaar. Daardoor ging City met een 2-1 voorsprong aan de thee.

In de tweede helft bleven de doelpunten vallen. In de 69e minuut wist Tottenham weer op gelijke hoogte te komen met City. Giovani Lo Celso keeg een pass op maat en schoto vanaf de rand van de zestien hard raak. Veel kansen later was het weer de beurt aan City met een tegengeluid. Jack Grealish scoorde de 3-2 in de rechterhoek, maar de Spurs kwamen nog met een laat antwoord. In de 90e minuut weet Kulusevski de bal van dichtbij fraai in te koppen. De bal vloog via de paal in de linkerbovenhoek.

Beide teams hebben eigenlijk niet veel aan het gelijke spel. City blijft derde en heeft een achterstand van drie punten op Arsenal. Tottenham staat nu vijfde houdt zicht op de top drie.