Nieuws

Geen onvrede bij Koeman over EK-loting: 'Wij hebben niet ongunstig geloot'

Geen onvrede bij Koeman over EK-loting: 'Wij hebben niet ongunstig geloot'

02-12-2023 19:50 Laatste update: 19:51

Ronald Koeman is niet ontevreden over de loting van het Nederlands elftal. Oranje lootte een groep met Frankrijk, Oostenrijk en de winnaar van playoff A (Polen, Wales, Estland en Finland). Buiten Les Bleus weet de bondscoach nog niet veel van de komende tegenstanders.

"Op zich hebben wij niet ongunstig geloot", reageert Koeman voor de camera van de NOS. "Oostenrijk weten wij niet zoveel van, maar wij hebben nog genoeg tijd om dat uit te zoeken. Daarna krijg je in maart de derde tegenstander te weten. Dat kan Polen, Wales of Finland worden. Naar die tegenstanders kijken wij. Al met al is het dus niet een slechte loting. Het zou moeten kunnen."

Nederland lootte dus wederom Frankrijk. In de EK-kwalificatie poule was Oranje ook al gekoppeld aan het land. Toch had de bondscoach de Fransen liever ontlopen. "Misschien moet je het niet denken. Als je erover nadenkt, dan gebeurt het ook. Zeker de landen uit pot één zijn allemaal sterk. Inmiddels hebben we de laatste jaren zo vaak tegen hun gespeeld, maar goed we kunnen er niets aan veranderen."

Wel had het wederom loten van Les Bleus ook nog een voordeel. "We kunnen ze tenminste ontlopen tot aan de finale. Dat is misschien ook wel een voordeel." Ook was Koeman wel blij dat Italië al uit de koker was voor Oranje aan de beurt was. "Daar ben ik wel blij mee. Je kijkt naar Italië en Servië en normaal gesproken hebben wij nu een iets mindere tegenstander."