Nieuws

'Mogelijk meer puntenaftrek voor al geplaagd Everton door nieuwe regel'

'Mogelijk meer puntenaftrek voor al geplaagd Everton door nieuwe regel'

30-11-2023 13:57

Als blijkt dat Everton dit seizoen ook financiële regels heeft overtreden, dreigt er volgens The Times een nog hardere straf voor de club. Recent kreeg Everton tien punten in de mindering, als het gevolg van financieel wanbeleid.

Vanwege het breken van de regels rondom winst- en duurzaamheid van de Premier League, moest Everton eerder deze maand tien punten inleveren. De overtredingen vonden dan wel plaats in het seizoen 2021/2022, maar werd nu pas bestraft. De club zou nu bezig zijn met het indienden van de rekeningen van het huidige seizoen. Als blijkt dat Everton ook tijdens dit seizoen overtredingen is begaan, kan dat betekenen dat de club nog meer puntenaftrek krijgt. Dit door een regel dat elke overtreding moet worden afgehandeld voor het einde van het huidige seizoen.

In gesprek met de BBC gaf Keith Wyness, CEO van de club, aan dat de huidige straf al niet eerlijk is en erg verrast werd door de puntenaftrek. "Ik denk dat het oneerlijk is. Er zat genoeg in voor de Premier League om een weg door deze puinhoop te vinden en tot een onderhandelde schikking te komen, die enige orde had kunnen bewaren in wat betreft de financiële inbreuken."

Na de forse straf staat Everton na dertien wedstrijden met vier punten op plek negentien in de Premier League.