Nieuws

Simeone niet onder indruk van Feyenoord: 'Celtic deed dat beter'

Simeone niet onder indruk van Feyenoord: 'Celtic deed dat beter'

29-11-2023 10:55

Diego Simeone heeft zich in de persconferentie na afloop van het gewonnen duel van Atlético Madrid tegen Feyenoord uitgelaten over het druk zetten van de Rotterdammers. Volgens de coach van de Spanjaarden presteerde Celtic op dat vlak beter en was de ploeg uit Madrid defensief erg effectief.

"Ik kijk vooral naar onszelf en ben erg tevreden over deze wedstrijd," vertelt Simeone die het verder heeft over het tactisch plan van Feyenoord. "Ik denk dat dit niet de ploeg was die ons het beste onder druk zette. Dat was Celtic, toen we uit speelden. Ik vind niet dat we thuis tegen Feyenoord heel erg onder druk stonden. Defensief waren we erg effectief en we wisten waar we Feyenoord pijn konden doen."

Volgens de Argentijnse oefenmeester probeerde Feyenoord wel hoog druk te zetten, maar lukte dit simpelweg niet. "Ik zag ook dat ze al snel terugplooiden omdat ze ons baltempo niet konden bijbenen. Ons baltempo is mede zo hoog door de uitstekende prestaties van Axel Witsel. Achterin staat het gewoon goed en daar begint ons voetbal ook", besluit Simeone.

Atlético staat momenteel met elf punten bovenaan in de Champions League-poule. Samen met Lazio Roma zijn zij al zeker van een plek in de knock-out fase. Op 13 december zullen de twee ploegen onderling uitmaken welke als groepshoofd naar de volgende ronde zal gaan.