Nieuws

Feyenoorders onder de indruk van Atlético-aanvaller: 'Zo slim tussen de linies'

Feyenoorders onder de indruk van Atlético-aanvaller: 'Zo slim tussen de linies'

28-11-2023 07:45 Laatste update: 07:45

Feyenoord neemt het dinsdagavond in eigen huis op tegen Atlético Madrid. De Madrilenen kennen een zeer sterk elftal, maar bij de spelers van de Rotterdammers springt er één man uit, Antoine Griezmann.

Atlético krijgt het voor elkaar om vaak niet op te vallen en dan ineens te scoren, zo ook in de vorige ontmoeting. Feyenoord speelde een sterke wedstrijd in het Wanda Metropolitano, kwam achter, maar leek voor rust al weer orde op zaken te hebben gesteld door tweemaal te scoren. Niets bleek minder waar want vlak voor rust scoorde Griezmann de gelijkmaker op magistrale wijze. "Tegen Griezmann ben ik volgens mij nog nooit in een echt persoonlijk duel gekomen’’, vertelt Gernot Trauner tegenover het Algemeen Dagblad. "Hij is zo slim in het tussen de linies verschijnen. En Morata, dat is één van de allerbeste spitsen die ik ooit ben tegengekomen. Hij kan zomaar in je rug zitten en weg zijn. Je moet voortdurend kijken waar hij zit."

Ook Mats Wieffer ziet het gevaar van de Fransman in. "Hij trekt je helemaal naar de zijkant, dat is lastig om te bespelen met mandekking. Je moet in dat geval heel veel met elkaar communiceren, je man durven overgeven. Lastig is dat. Soms ben je dan toch een paar seconden te laat. En dan slaat hij toe. Dat is een grote kwaliteit."